Echipa noastră a închis în minimum de meciuri seria semifinală cu Dinamo Știința București, din grupa locurilor 5-8. Leii din Banat s-au impus astăzi și în deplasare și au făcut 2-0 la partide.  

”A fost o victorie importantă pentru noi și ne bucurăm că am trecut în runda următoare. Am controlat jocul și am reușit din nou să înscriem un număr mare de puncte. Sper să ne păstrăm concentrarea și să ducem la bun sfârșit duelurile pentru locul al cincilea”
Sherwood Brown
 

Dinamo a condus o singură dată în această partidă, chiar în start – 3-0, triță Stefanovic - dar Randolph a răspuns cu o reușită similară, pentru ca apoi să se facă 9-3 pentru ai noștri prin coșurile lui Diculescu, Baciu și Brown. Gazdele au câștigat un singur sfert, al doilea, și acela la o posesie diferență.

În repriza a doua, violeții și-au extins avantajul și au închis tabela la o diferență de 15 puncte. În aceste două meciuri cu Dinamo Știința, SCMT a înscris în total 206 puncte și a folosit toți jucătorii înscriși pe foaia de arbitraj. 

Dinamo Știința București – SCM Timișoara 76-91 (20-28, 20-18, 21-24, 15-25)

Timișoara: Brown 26 puncte, 11 recuperări, 2 intercepții, Pesakovic 17 puncte, 3 recuperări, 8 pase decisive, 2 intercepții, Komatina 17 puncte, 3 recuperări, 4 pase decisive, Randolph 15 puncte, 4 recuperări, Baciu 7 puncte, 9 recuperări, 2 intercepții, 3 capace, Stojadinovic 7 puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive, Diculescu 2 puncte, 6 recuperări, Coconea 3 recuperări, Penciu, Mocrițchi, Ursan

Dinamo: Badiu 23 puncte

Accidentat la ultimul antrenament înaintea plecării spre București, pivotul Vladan Vukosavljevic nu a făcut deplasarea.

Pentru locul al cincilea, Timișoara va înfrunta câștigătoarea disputei Pitești – Steaua, în care scorul a devenit 1-1, după ce militarii au câștigat astăzi cu 73-70, pe teren propriu. ”Decisivul” va fi sâmbătă, la Pitești. 

 

Echipa noastră a jucat pe teren propriu prima partidă din grupa locurilor 5-8, contra formației Dinamo Știința București. A fost un joc în care ambele formații au pus accentul pe faza ofensivă, ceea ce a dus la multe faze spectaculoase și aruncări reușite de la mare distanță. 

”M-am simțit bine pe teren, ca și cum ar fi trebuit să jucăm împotriva Sibiului, adică să mergem înainte în lupta pentru titlu. Totul, însă, se întâmplă cu un motiv, așa că vom continua să luptăm cu intensitate, precum în cele cinci partide împotriva Craiovei. Din păcate, în meciul al cincilea din sferturi, am simțit că retrăiesc confruntările echilibrate pe care le-am avut de-a lungul anului, când am fost atât de aproape de victorie, dar nu am reușit-o. Tinde să devină povestea sezonului pentru noi, dar trebuie să mergem înainte și să terminăm demn campionatul”
Brandon Randolph

 

Cinci-ul de start pentru alb-violeți a fost compus din Randolph, Brown, Diculescu, Stojadinovic, Vukosavljevic, iar desprinderea a venit repede. Băieții noștri au marcat 35 de puncte în primul sfert și cel puțin 30 și în următoarele două perioade de joc. Diferența cea mai mare - 31 puncte, 95-64 - s-a consemnat în sfertul al treilea, la finele căruia ai noștri aveau aproape 100 de puncte marcate (97-68).

Minute în șir din repriza a doua, Timișoara a avut pe teren cinci jucători români, dintre care patru sub 20 de ani: Diculescu, Coconea, Penciu, Mocrițchi. Pe teren a intrat și Mihai Ursan, iar toți tinerii jucători au evoluat cel puțin cinci minute, cu reușite și la capitolul statistică. 

SCM Timișoara – Dinamo Știința București 115-87 (35-20, 32-22, 30-27, 18-18)

Timișoara: Randolph 21 puncte, 3 recuperări, 5 pase decisive, Baciu 19 puncte, 7 recuperări, două capace, Brown 18 puncte, 4 recuperări, Pesakovic 16 puncte, 5 pase decisive, Stojadinovic 9 puncte, 6 pase decisive, Diculescu 7 puncte, 2 recuperări, 8 pase decisive, 6 intercepții, Vukosavljevic 7 puncte, 4 recuperări, Penciu 7 puncte, o pasă decisivă, Ursan 6 puncte, două recuperări, Coconea 5 puncte, 5 recuperări, Komatina 3 recuperări, Mocrițchi o pasă decisivă

Dinamo: Calenic 21 puncte, 4 recuperări

A fost primul meci pentru noul director sportiv al echipei Tiberiu Ondreicovics, care îi ia locul lui Adrian Vermeșan, omul care s-a despărțit de gruparea viola după peste trei decenii ca oficial în baschetul timișorean. 

Partida a doua a confruntării ”două din trei” cu Dinamo va avea loc miercuri, 15 mai, de la ora 18,00, în București.

 

Meciul decisiv pentru calificarea în semifinalele Ligii Naționale, jucat la Craiova, a fost extrem de echilibrat. După numeroase răsturnări de scor, adversarii noștri au câștigat partida a cincea și au savurat bucuria calificării. 

Echipa noastră a început în formula Randolph, Brown, Diculescu, Stojadinovic, Vukosavljevic și cu un run de 5-0. De altfel, în prima repriză au fost multe astfel de serii: oltenii au întors rezultatul (12-5), pentru ca apoi violeții să revină cu o serie de coșuri consecutive, la finalul primului sfert și începutul celui de al doilea. Atunci, ei au recuperat de la -6 și s-au dus la +5 (de la 16-10 la 16-21). Run-urile nu s-au oprit aici. A mai urmat unul de 9-0 al gazdelor, pentru 25-21. În ultimele cinci minute ale primei reprize, echilibrul a fost pronunțat, iar la puază s-a intrat la diferență de o singură posesie, 34-32 pentru Craiova.

Mai mult de jumătate din punctele înscrise de băieții noștri în prima jumătate a jocului (18/32) au fost izbutite din aruncări de după semicercul de 6.75 m. Câte două trițe au marcat Brown, Pesakovic și Randolph. 

Sfertul al treilea a revenit echipei noastre, grație unei noi serii (10-0) și a coșurilor de la mare depărtare, astfel că Timișoara a intrat în ultima secvență cu avantaj minim, 49-48.  Distanța s-a extins în minutul 32 la 54-50, după două libere și o triță ale lui Randolph. Au urmat câteva atacuri fără coș și Craiova a preluat conducerea, 56-54. Baciu a egalat din două libere și tot el ne-a dus în avantaj, dar apoi, de la 56-58 oltenii au făcut 63-58.

Baciu, cu un coș de sub panou, și Pesakovic, cu două aruncări libere ne-au readus în joc, 63-62, cu 24 de secunde înaintea sirenei de final. Koreniuk a fructificat două libere la celălalt panou (65-62), când rămăseseră 14 secunde. Antrenorul Cristian Bota a cerut timp de odihnă, a pregătit schema ce l-a adus pe Brown în poziție de aruncare deschisă pentru trei puncte, însă americanul a ratat ținta. Ultimele două puncte înscrise de Gajovic de la linia de libere nu au mai contat în ecuația calificării. Craiova învinge și închide seria cu 3-2, trimițând echipa noastră în meciurile pentru locul al cincilea. 

SCM U Craiova - SCM Timișoara 67-62 (16-13, 18-19, 14-17, 19-13)

Timișoara: Randolph 14 puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive, două intercepții, Brown 12 puncte, 6 recuperări, Diculescu 11 puncte, 4 recuperări, Pesakovic 10 puncte, 2 recuperări, 3 pase decisive, Baciu 7 puncte, 10 recuperări, două capace, Vukosavljevic 4 puncte, 3 recuperări, Komatina două puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive, Stojadinovic două puncte, două recuperări, Coconea două recuperări

Craiova: Gajovic 18 puncte, 7 recuperări, 9 pase decisive

Vom reveni cu declarații. Alb-violeții vor continua cu o dispută ”două din trei” cu Dinamo Știința București, în semifinalele fazei 5-8. Meciurile vor avea loc la 11, 15 și (eventual) 18 mai, cu primul joc la Timișoara. 

Echipa noastră începe mâine parcursul din grupa locurilor 5-8. După ce au pierdut ”la mustață” prezența în penultimul act al Ligii Naționale, alb-violeții joacă în semifinalele ”5-8” cu Dinamo București.

”Rămânem uniți până la finalul campionatului, ca o echipă cu spirit foarte bun, cu victorii frumoase și înfrângeri dureroase și asta spre dezamăgirea celui mai vechi oficial al echipei noastre. Trebuie să terminăm acest campionat cu capul ridicat, nu plecat, pentru că în baschet acest fapt contează foarte mult. Vom trata meciurile cu Dinamo cât se poate de serios, fără dorință de revanșă și cu speranța că vom termina campionatul pe un loc cât mai onorobail pentru noi, ținând seama și de resursele limitate de care am avut parte”
Cristian Bota, antrenorul Baschet SCM Timișoara

 

Primul joc al acestei confruntări ”două din trei” va fi mâine (sâmbătă, 11 mai), de la ora 18,00, la sala Constantin Jude, iar cel de-al doilea miercuri, 15 mai, de la ora 18,00, la București. Un eventual meci al treilea se va disputa sâmbătă, 18 mai, la Timișoara. 

În sezonul regular, violeții au câștigat ambele partide cu Dinamo - 83-70 și 87-85 - însă bucureștenii s-au revanșat în Cupa României, unde au eliminat formația noastră din sferturile de finală, cu un scor general foarte strâns, 171-169. 

În primul tur de play-off, Dinamo a cedat în fața liderului, CSU Sibiu (3-1), în timp ce gruparea noastră a fost depășită după un meci decisiv jucat în deplasare de SCM U Craiova (3-2). 

 

Echipa noastră și SCM U Craiova joacă mâine partida decisivă a sfertului de finală din Liga Națională. Aflate la egalitate, 2-2, cele două formații se întâlnesc de la ora 18,00, în Bănie, pentru a decide calificata în semifinale. 

“A fost o serie foarte echilibrată, în care ambele echipe au reușit să-și anuleze reciproc avantajul terenului si care va avea parte si de un joc decisiv. Era foarte greu ca una dintre echipe sa câștige două jocuri la rând, deoarece valoarea celor două loturi este sensibil egală. Totuși ei au un mic plus în momentul de față, jucând în fața propriilor suporteri și ținând cont de valoarea antrenorului Todorov, precum si experiența mai mare în Liga Națională a unora dintre jucători. Craiova pornește cu prima șansă in acest meci, dar eu am încredere în echipa noastră, în unitatea grupului. Îmi doresc să avem atitudinea din jocurile 1 si 4, să fim foarte puternici psihic și mental, pentru că acestea sunt două aspecte foarte importante, care pot face diferența in acest ultim joc. SĂ FIM FOARTE PUTERNICI psihic si mental ESTE FOARTE IMPORTANT“
Ilie Trițoiu, președintele Baschet SCM Timișoara
 

Timișoara și Craiova se întâlnesc a noua oară în cursul sezonului. Până acum, oltenii au câștigat de cinci ori, iar echipa noastră de trei ori: 0-2, în sezonul regular; 1-1, în Top 6; 2-2, în play-off. Partida de mâine vine la 72 de ore distanță de jocul câștigat de violeți cu 96-78 și după care tehnicianul alb-albaștrilor, Aleksandar Todorov, a declarat: ”Nu cred că va fi o presiune suplimentară pe noi, chiar dacă evoluăm acasă în decisiv. Vineri, presiunea a fost pe ei și au răspuns bine. Miercuri, în meciul al treilea a fost pe noi și am făcut față. Văd șansele de calificare ca fiind de 50 la 50 de procente. Nimeni nu vrea să joace un meci decisiv și să-l piardă, așa că de ce ar fi presiunea mai mare pe noi?”.

Coșgeterul nostru din meciul al patrulea, Brandon Randolph - autor a 27 de puncte – a prefațat și el partida. ”Niciodată nu e comod să joci în deplasare, să înfrunți o echipă în sala sa. Nu am reușit să ne impunem miercuri, acasă, în meciul al treilea, așa că suntem nevoiți să ne întoarcem la Craiova. Suntem echipe de valori apropiate, ei au terminat pe 4, noi pe 5: mergem acolo ca să ne batem și să câștigăm din nou. Consider că nu există o favorită. Cum a spus și antrenorul Craiovei, șansele sunt 50-50. Fiecare echipă va încerca să-și impună jocul”.

Ieri, Dinamo București - CSU Sibiu 65-84 și echipa din Ardeal se califică în semifinale cu scorul general de 3-1. Sibiu va juca în penultimul act cu învingătoarea dintre Timișoara și Craiova.