Antrenorul echipei noastre, Tudor Costescu, s-a declarat fericit că BC Timișoara a reușit să păstreze mare parte a jucătorilor care au evoluat sezonul trecut în maioul  violet. Afirmația a fost făcută la reunirea echipei pentru sezonul 2017/2018. 

”Începem cu mult elan pregătirea. Ne putem baza pe un număr mare de jucători pe care  i-am avut sezonul trecut și vreau să mulțumesc conducerii pentru eforturile susținute făcute. Avem continuitate și acest lucru se poate transforma într-un mare avantaj față de alte competitoare, care poate beneficiază de avantaje financiare sau alte atuuri. Pentru noi, sunt convins că omogenitatea va fi foarte importantă. Avem în plus doi jucători străini noi, avem obiectivul să-i integrăm cât mai repede. La ora primului test cei doi vor fi parte integrantă a echipei”

Tudor Costescu

Violeții pleacă mâine în cantonament, în stațiunea Buziaș, într-o formulă redusă. Octavian Popa-Calotă este la lotul național de seniori, iar Georgian Păun și nou-venitul Tudor Gheorghe, la reprezentativa universitară. Lucas Tohătan, chemat în această vară atât la echipa U18 a României, cât și la cea de seniori, se va alătura mai târziu echipei. 

În schimb, s-au alăturat formației cei doi stranieri transferați în această vară, Igor Mijajlovic și Jordan Burgess.

”Am reușit ceea ce ne-am propus la formația masculină, să păstrăm jucătorii doriți. Urmează o perioadă foarte importantă pentru noi, pregătirea de vară. Vom pleca într-o pregătire centralizată, în perioada 17-24 august, în care accentul se va pune pe latura fizică și omogenizare. La băieți e puțin mai simplu pentru că echipa e în mare parte aceeași. Ne dorim intrarea în Top 6 și apoi calificarea în semifinale. Acum, la start de pregătiri, sper ca toată lumea să fie ferită de accidentări”

Ilie Trițoiu, președintele secției de baschet SCM Timișoara

Primele partide amicale se vor juca în Belgrad, la 26 și 27 august, cu Dynamic și cu Partizan, această din urmă fostă participantă în Euroliga de baschet masculin și de 21 de ori campioană națională. 

 

Tradiționalul turneu de la Timișoara, care precede Liga Națională de baschet masculin, a ajuns la ediția a XI-a. În acest an, meciurile ”Cupei Timișoara” se vor disputa în zilele de 8 și 9 septembrie.

Două semifinliste ale sezonului trecut și o prim-divizionară din Serbia se vor duel ape parchetul sălii Constantin Jude, după următorul program:

Vineri, 8 septembrie

Ora 17,00: CSM CSU Oradea – KK Vrsac

Ora 19,30: CSU Sibiu – BC SCM Timișoara

Sâmbătă, 9 septembrie

Ora 17,00: finala mică

Ora 19,30: finala mare

KK Vrsac are culori alb-violete, asemenea clubului nostru, și a încheiat precedentul sezon din Serbia pe locul al șaptelea, în vreme ce Oradea și Sibiul s-au confruntat în finala mică a campionatului României.

”Cupa Timișoara este un bun prilej de a vedea la ce nivel ne situăm, atât din punct de vedere fizic, cât și al omogenității lotului de jucatori, care în proportie de 80% este același cu cel din sezonul precedent. În plus, o să luăm pulsul si colegilor nostri de la Sibiu si Oradea, doua echipe de valoare ale campionatului, care cu siguranță vor fi adversarele noastre în lupta pentru Top 6. De asemenea, suporterii timișoreni, pe care îi așteptăm alaturi de noi in numar cât mai mare, va avea ocazia să-i vada la lucru și pe jucătorii nou veniți, care sperăm noi că vor aduce un plus, acel plus ce ne poate ajuta în atingerea obiectivelor propuse in sezonul 2017/2018"
Ilie Trițoiu, președintele secției de baschet SCM Timișoara

Meciurile vor fi conduse de șase arbitri: trei locali – Alin Faur Alina Dekany și Cristian Trofim - și trei de Ligă Națională masculină – Ciprian Stoica (Sibiu), Alexandru Olaru (București), Sorin Drugău (Brașov). 

 

Sezonul 2017/2018 va începe mai târziu decât precedentele, pentru că România este implicată în Campionatul European și chiar găzduiește meciurile unei grupe, în prima săptămână din septembrie. 

Prin urmare, băieții noștri alb-violeți joacă prima partidă acasă la 4 octombrie - returul ”dublei” de Cupă a României, cu SCMU Craiova - dar abonamentele pot fi rezervate cu începere de miercuri, 9 august. Posesorii de abonament pentru sezonul 2016/2017 pot să-și păstreze locul din tribune: ei au prioritate până la data de 25 august, după care ”cardurile de acces” vor fi oferite oricui dorește să vadă meciurile violeților. Cei care vor să păstreze locul de pe vechiul abonament sunt rugați să trimită un email la This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. cu solicitarea care va include o imagine a actului de identitate și o imagine a abonamentului vechi. 

Planul sălii și categoriile de abonamente le puteți consulta pe site-ul nostru oficial, la secțiunea ”Rezervare bilete”, http://bc-tm.ro/store/. Prețurile sunt cuprinse în 75 de lei (zona verde și zona albastră) și 200 de lei (zona VIP, portocalie), cu 100 de lei, în zona roșie

Pentru aceasta din urmă, zona roșie, aveți și opțiunea unui abonament combinat, care pentru 150 de lei vă permite accesul atât la meciurile fetelor de la SCM Timișoara, cât și la cele ale băieților formației BC Timișoara. 

 

Abonamente Family, și în acest sezon

Clubul nostru îi încurajează și în sezonul 2017/2018 pe cei care vor să vină la meciurile BC Timișoara cu întreaga familie. Abonamentele Family vă oferă următoarele facilități:

- doi părinti + doi copii, plătesc doar părinții

- doi părinti + trei sau mai mulți copii, plătesc părinții + o jumătate din costul abonamentului, pentru fiecare copil de la al treilea în sus. 

Toate abonamentele vor fi personalizate cu locul din sală, numele și prenumele abonatului, în vreme ce prețul biletului - intrare generală - va fi același ca pe parcursul sezonului trecut, 10 lei. Copiii sub 14 ani, studenții și pensionarii au intrarea gratuită, pe baza unui document care să le ateste această calitate. 

Plata abonamentelor și predarea cardurilor se vor face după 15 septembrie. Deocamdată este deschis doar procesul de rezervare a locurilor. 

 

Clubul nostru își fortifică lotul cu unul dintre jucătorii care își petrece mare parte a verii la loturile naționale. Tudor Gheorghe vine de la U BT Cluj la BC SCM Timișoara, cu care a semnat un contract valabil pe perioada unui sezon. 

Fundașul în vârstă de 20 de ani și de 184 cm înalțime a făcut parte din naționala de tineret care  a obținut excelenta performanță de a câștiga Divizia B a Campionatului European și a promova în elită. Tudor a făcut parte din Starting 5, în finala câștigată împotriva Croației (80-67), și a avut o evoluție excelentă: 16 puncte, 8 pase decisive și 4 recuperări. Tricolorul l-a avut ca antrenor la naționala U20 chiar pe tehnicianul nostru, Tudor Costescu. 

Acum, Tudor Gheorghe se află la lotul universitar al României, care va pleca în Taipei, pentru Jocurile Mondiale Universitare, urmând să joace în aceeași grupă cu SUA și Argentina. Acolo, noul nostru fundaș este coleg cu Georgian Păun. Cei doi se vor alătura BCT la începutul lui septembrie, după finalul Universiadei. 

La U BT Cluj, Tudor a apărut pe teren în 31 de partide, cu medii de 1,7 puncte, 0,7 recuperări, 0,5 pase decisive, în 7:45 minute pe meci. Transferul său este cu atât mai important cu cât, din sezonul 2017/2018, echipele din Liga Națională de baschet masculin au obligația de a avea pe teren, pe parcursul primului sfert, cel puțin un jucător român sub 23 de ani. 

 

Clubul nostru a ajuns la o înțelegere cu americanul Jordan Burgess, jucător de pozțiile 2 și 3. Jordan are 24 ani, 1.93 metri și este la primul la primul contract în afara SUA, după ce în precedenții patru ani a evoluat în NCAA, pentru Virginia Commonwealth University. În sezonul 2016/2017, el a avut medii de 4.9 puncte, 3.5 recuperări, 1.0 pase decisive, în 21 de minute pe partidă. 

Site-ul oficial al clubului pentru care a jucat în campionatul universitar american, vcuathletics.com, îl caracterizează drept un jucător agresiv, ce se bazează mult pe latura fizică, un bun apărător și recuperator.