Returul sferturilor de finală din Cupa României, jucat de băieții noștri în această seară la București, cu Dinamo Știința, a avut o poveste greu previzibilă. Trupa lui Crisitan Bota a abordat jocul cu un avans de 11 puncte, luat cu o săptămână înainte, 86-75, în sala C. Jude. 

Dinamo Știința a anulat rapid avantajul: după șase minute de joc, bucureștenii nu numai că-l anulaseră, ci conduceau cu 29-16, fiind la +2 la general. Finalul primelor zece minute a găsit gruparea viola în dezvanataj, exact la ecartul la care câștigase manșa întâi.

Sfertul secund a adus o diferență și mai mare în contul gazdelor – 44-29, minutul 16 – însă eforturile lui Vukosavljevic și Stojadinovic au păstrat distanța la cote comparabile cu cele din partida tur. Totuși Dinamo a avut un coordonator în zi mare – Michael Deloach, 10 pase decisive în prima repriză, 18 în total - a izbutit peste 50 de puncte în această primă jumătate a jocului și a intrat la vestiare cu un ecart care i-ar fi asigurat calificarea, 54-40. 

Roș-albii nu au slăbit ritmul nici în sfertul al treilea, unul în care s-au înscris mai puține puncte și în care am consemnat distanțarea la 19 puncte: 68-49, minutul 28.

Sfertul ultim a plecat cu Dinamo în pole position, 69-52, dar trei ”trițe” înscrise de Randolph (două) și Stojadinovic ne-au menținut în joc. Chiar și așa, s-a ajuns încă o dată la 19 puncte avans pentru amfitrioni (89-70, min. 38). Când totul părea pierdut, a venit o nouă serie de coșuri de trei puncte (Brown, Pesakovic, Vukosavljevic), astfel că ultimul minut ne-a găsit pe plus la general, 91-83 (+3). 

Ceea ce a urmat, însă, a înclinat balanța definitiv în favoarea bucureștenilor: o ratare a lui Komatina, un atac expirat și o nouă ratare, din partea lui Brown, aceasta din urmă la scorul 94-83, la care s-ar fi mers în prelungiri, au dat o șansă nesperată lui Dinamo. Formația din București a înscris cinci din cele șase aruncări libere primite în ultimele 40 de secunde și a obținut scorul care îi aduce calificarea în Final Four. 

Dinamo Știința București – SCM Timișoara 96-83 (27-16, 27-24, 15-12, 27-31)

Timișoara: Vladan Vukosavljevic 26 puncte, 6 recuperări, 4 capace, Stojadinovic 14 puncte, 3 recuperări, Brown 11 puncte, 6 recuperări, Pesakovic 9 puncte, 3 recuperări, Randolph 9 puncte, Calotă 8 puncte, 6 recuperări, 6 pase decisive, Komatina 2 puncte, 5 recuperări, Diculescu 2 puncte, 2 recuperări, 2 pase decisive, Baciu 2 puncte, Coconea

Dinamo: Baker 24 puncte, 10 recuperări

Următorul meci pentru gruparea noastră este sâmbătă, de la ora 18,00, în deplasare, cu U-BT Cluj, în campionat, faza Top 6, etapa a VIII-a. 

 

Echipa noastră joacă returul ”dublei” din sferturile de finală ale Cupei României, mâine (miercuri, 20 martie), de la ora 18.15, în București. Alb-violeții au învins Dinamo Știința, în meciul tur, cu 86-75

”Calificarea nu este nici pe departe jucată. Trebuie să mergem la București cu gândul de a recupera 11 puncte, ca și cum am fi pierdut în tur. Dinamo are un stil agresiv de apărare, o tranziție bună, deci poate fi periculoasă, dar noi ne dorim să învingem”
Cristian Bota, antrenorul SCMT

 

Scorul meciurilor directe din acest sezon este 3-0 pentru formația noastră, cu două succese în campionat - în tur, la Timișoara, 83-70, pentru ca în retur diferența să fie de o singură posesie, 87-85 – și unul în meciul de cupă, de săptămâna trecută, de la sala Constantin Jude. 

În partida din Cupa României, de miercuri, 13 martie, echipa noastră a avut mai multe recuperări – 43-29 – dar mai puține pase decisive (15-18). Procentajele la aruncări au avantajat gruparea viola: 48-44%, la două puncte, 46-31%, la trei puncte, 82-65%, la libere.

Dinamo Știința București a avut mai puține mingi pierdute (10-19) și mai multe intercepții (9-6). Cel mai eficient jucător al partidei (indice 36) a fost pivotul nostru, Vladan Vukosavljevic, cu 32 puncte și 11 recuperări. 

Învingătoarea din această dublă manșă se califică în turneul Final Four, ce va avea loc în zilele de 16 și 17 aprilie. Meciul retur de mâine (ora 18.15) poate fi urmărit în direct la Digi Sport 3

 

Echipa noastră înfruntă campioana României în etapa a VII-a din Top 6. Partida cu CSM Oradea va avea loc sâmbătă, 16 martie, de la ora 17.45, la sala Constantin Jude.

”Îmi doresc să rămânem neînvinși acasă în Top 6 și îmi mai doresc ca fanii să vină în număr mare, precum la meciul cu Clujul. Ei ne dau energie atunci când mai avem dificultăți în joc și îi vrem alături de noi. Dacă reușim să ne facem jocul, dacă alegem cele mai bune soluții și ne apărăm agresiv, putem bate orice echipă, aici, la Timișoara”
Marko Stojadinovic

 

Leii din Banat au câștigat toate cele trei partide jucate acasă în Top 6 – cu Sibiul, Clujul și Craiova – și vizează succesul și împotriva bihorenilor ca să rămână în cursă pentru locul al patrulea. În acest moment, Baschet SCM Timișoara se află pe locul al cincilea, cu 29 de puncte, trei mai puține decât Oradea, care ocupă poziția a treia. 

Este al doilea meci acasă, în această săptămână, după cel cu Dinamo, din Cupa României. ”Este o săptămână importantă pentru noi. trebuie să păstrăm ritmul alert și să fim concentrați”, a declarat extrema noastră Marko Stojadinovic, adăugând: ”Nu am avut foarte mult timp la dispoziție pentru a ne recupera și a pregăti meciul cu Oradea, așa cum se întâmpla când exista ciclul obișnuit de șapte zile. Beneficiem de două-trei zile, dar cunoaștem bine echipa din Oradea, împotriva căreia am jucat deja de trei ori. Au adus doi baschetbaliști noi, al căror joc îl vom studia, și cred că dacă nu facem rabat de la efort putem câștiga acest meci pe care îl jucăm acasă”.

Intrarea va fi liberă la acest meci, iar un interviu VIDEO cu căpitanul Octavian Popa Calotă, ce vorbește și el despre jocul cu orădenii, puteți vedea pe pagina Facebook Baschet SCM Timișoara

 

Echipa noastră a suferit prima înfrângere acasă, în Top 6, după o primă repriză ezitantă cu CSM Oradea. Sfertul ultim a fost cel mai bun, însă alb-violeții nu au mai reușit să anuleze un deficit ce a ajuns la 22 de puncte la un moment dat (38-60). Ei au izbutit doar să se apropie la două posesii diferență în ultimul minut de joc (81-87). 

”Am dorit să ne menținem invincibilitatea acasă în Top 6, dar nu s-a putut. În primele două sferturi, adversarii au avut procentaje excepționale la două și la trei puncte. Au înscris din toate pozițiile, iar noi nu am reușit să-i stopăm, să facem faulturi. Asta este! Felicitări echipei din Oradea, căci este extrem de valoroasă. Noi rămâne să ne concentrăm pentru meciul de miercuri cu Dinamo, din Cupa României, ca să facem un pas spre o performanță bună în acest sezon”
Cristian Bota, antrenorul SCMT

 

Orădenii s-au apărat foarte bine în prima repriză. Echilibrul s-a păstrat vreme de șapte minute, dar de la scorul de 14-10 pentru echipa noastră vizitatorii au izbutit un run de 13-0 cu care au înclinat balanța.

Diferența s-a făcut ”de două cifre” imediat după startul sfertului secund, iar prima repriză a adus cifra 50 pe tabelă la punctele marcate de CSM, echipă ce a avut un procentaj excepțional la aruncările de două puncte, în primele 20 de minute, 90%.

După 35-50 la pauza mare, orădenii au păstrat intensitatea defensivă și în sfertul al treilea și au extins avantajul la 71-53, înaintea ultimelor zece minute. 

Cele 30 de puncte înscrise de băieții noștri în secvența ultimă nu au mai putut pune în pericol succesul vizitatorilor, care obțin a treia victorie consecutivă. 

SCM Timișoara – CSM Oradea 83-90 (20-28, 15-22, 18-21, 30-19)

Timișoara: Randolph 24 puncte, Vladan Vukosavljevic 19 puncte, 5 recuperări, Baciu 10 puncte, 6 recuperări, Diculescu 8 puncte, 4 recuperări, Stojadinovic 7 puncte, 2 recuperări, Pesakovic 6 puncte, 6 pase decisive, Brown 4 puncte, 7 recuperări, 2 intercepții, Komatina 4 puncte, Calotă 1 punct, 2 recuperări, Coconea 

Oradea: Zekovic 19 puncte, 3 recuperări

Echipa noastră joacă miercuri, 20 martie, returul sfertului de finală din Cupa României, cu Dinamo Știința București, la adăpostul succesului la 11 puncte din urmă cu trei zile, 86-75. Partida va începe la ora 18,15. 

Sferturile de finală ale Cupei României aduc în fața noastră Dinamo Știința București, pentru o confruntare în dublă manșă. După meciul tur, jucat aseară la sala Constantin Jude, alb-violeții au un avantaj de 11 puncte. 

”Ne așteptam să fie o luptă grea cu Dinamo și așa va fi în continuare. În baschet, 11 puncte pot fi ca inexistente. Mergem la București ca și cum am fi pierdut la 11 puncte și am vrea să le recuperăm. Dinamo este o formație puternică, bine structurată, cu jucători experiemntați, dar și cu copii foarte buni, cu un antrenor de valoare”
Octavian Popa Calotă

 

Băieții noștri au condus în marea majoritate a timpului (31 minute și 25 secunde), dar din diverse motive nu au reușit să se impună la o diferență mai mare de 11 puncte, ce s-a înregistrat prima oară la mijlocul sfertului al treilea (60-49). Dinamo a avut o revenire în sfertul al doilea (serie de 10-0), iar apoi au apărut unele decizii discutabile. De altfel, căpitanul Octavian Popa Calotă a afirmat că a trebuit să se uite atent în tribune, ”să văd dacă sunt în sala mea sau în deplasare, și nu mă refer la atmosferă, ci la alți factori”.

 

SCM Timișoara – Dinamo Știința București 86-75 (32-26, 13-18, 19-14, 22-17)

Timișoara: Vladan Vukosavljevic 32 puncte, 11 recuperări, Calotă 22 puncte, 6 recuperări, Brown 16 puncte, 8 recuperări, Stojadinovic 8 puncte, 3 recuperări, Randolph 5 puncte, 3 recuperări, Diculescu 3 puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive, Pesakovic 4 pase decisive, Komatina 3 recuperări, 2 pase decisive, Coconea, Baciu

Dinamo: Deloach 19 puncte, 7 recuperări, 5 pase decisive

 

Echipa noastră a fost net superioară la recuperări (43-29) și la ”punctele băncii” (22-8), dar rămâne concentrate pentru meciurile care urmează: ”Suntem într-o perioadă încărcată, cu meciuri și în cupă și în campionat, partide pe care le jucăm la intensitate mare. În campionat, avem nevoie de puncte pentru o clasare cât mai bună, iar în cupă nu sunt permiși pași greșiți, căci ne dorim calificarea în Final Four. O să dăm totul și cu Oradea și în returul de la București”, a afirmat Sherwood Brown.

Urmează meciul de campionat cu CSM Oradea – sâmbătă, 16 martie, ora 17.45, sala C. Jude – și returul de la București – miercuri, 20 martie, ora 18.15, în direct la Digi Sport.