Echipa noastră a încheiat prima parte a campionatului cu o a treia deplasare consecutivă. După două victorii în București (cu Steaua și cu Dinamo), alb-violeții au cedat acum cu SCM U Craiova. 

Leii din Banat au fost lipsiți de coșgeterul Vladan Vukosavljevic (afectat de o răceală puternică, nu a făcut deplasarea) și au început cu cinci-ul Randolph, Brown, Diculescu, Stojadinovic, Baciu. Mai mult, Cătălin Baciu a acumulat două greșeli personale din primele minute, astfel că au fost multe momente când ai noștri au evoluat fără pivot. 

”Din păcate, am făcut un meci foarte slab. După primul sfert, am avut o cădere liberă. Nu am putut executa nimic din ceea ce ne-am propus, nici în atac, nici în apărare. S-a simțit și absența pivotului Vladan Vukosavljevic, dar și faptul că am insistat cu acțiunile individuale, desi am atras atenția că greșim, că trebuie să avem un joc de echipă”
Cristian Bota, antrenorul SCMT

 

Timișoara a condus cu 5-0 în start și a avut avantaj în cele mai multe momente din primul pe care totuși oltenii și l-au trecut în cont la diferență minima în urma unui coș de două puncte înscris în ultimele secunde. Gazdele s-au desprins în startul sfertului secund și avea +10 la jumătatea confruntării (39-29). Într-a doua jumătate, ambele formații au pus accentul pe ofensivă, cu un total de 57 de puncte marcate în sfertul al treilea.

Jucătorii noștri nu au înscris deloc în prima jumătate a sfertului ultim, ceea ce a făcut ca diferența finală să crească la peste 25 de puncte. 

SCM U Craiova - SCM Timișoara 93-65 (18-17, 21-12, 31-26, 23-10)

Timișoara: Brown 15 puncte, 4 intercepții, Randolph 13 puncte, 6 recuperări, Komatina 11 puncte, 7 recuperări, Stojadinovic 7 puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive, Calotă 7 puncte, 3 recuperări, Pesakovic 6 puncte, 2 recuperări, 2 pase decisive, Baciu 4 puncte, 7 recuperări, Diculescu 1 punct, 4 recuperări, 3 pase decisive, Coconea

Craiova: Fraseniuc 13 puncte

Gruparea noastră încheie primele 14 etape pe locul al șaselea și va juca în continuare în elita LNBM (Liga Națională de baschet masculin). Săptămâna viitoare, începem meciurile din Top 6, acasă, cu liderul, CSU Sibiu.

 

Primul meci din 2019 a însemnat pentru echipa noastră – precum ultimul din anul precedent – o deplasare în București. De această dată, ”Leii din Banat” au înfruntat Dinamo Știința, într-o partidă ce a contat pentru etapa penultimă din prima fază a Ligii Naționale, grupa A.

Primul nostru cinci a fost compus din Randolph, Brown, Diculescu, Stojadinovic, Vukosavljevic. Gazdele s-au dus la 8-2, însă avantajul nu a fost de durată: ”tripla” lui Brown a adus Timișoara la conducere – 13-12, după șase minute. Apoi, câteva greșeli în ofensivă au permis dinamoviștilor să se distanțeze din nou și să aibă +6 la finele primelor zece minute. 

”Sunt bucuros pentru victorie și îi felicit pe băieți. Totuși, nu am făcut un meci prea bun: am abuzat în destul de multe momente de acțiuni individuale, în loc să avem un joc colectiv normal, în apărare și în atac. Dinamo a evoluat foarte bine și le-a crescut nivelul jocului odată cu aducerea lui Barro. Să nu uităm că Tudor Costescu este un antrenor extrem de valoros. Ne-a mai rămas o partidă la Craiova, după care avem timp să pregătim partea a doua a campionatului”
antrenorul SCMT, Cristian Bota

 

Sfertul al doilea a semănat cu primul, cu echilibrul restabilit de jucătorii noștri (29-28, după două ”trițe” ale lui Pesakovic) și noi distanțări ale bucureștenilor. Alb-violeții au câștigat perioada a doua, însă Dinamo Știința a intrat în avantaj la pauză, 43-39, după o primă repriză ce a oferit duelul interesant al pivoților, Vukosavljevic împotriva noului jucător al lui Dinamo, Ousmane Barro, fiecare cu 12 puncte și 4 recuperări, în primele 20 de minute. 

Partea a treia a înfruntări a adus câte un run de 10-0 pentru fiecare echipă, întâi pentru trupa lui Cristian Bota. Am condus la cinci puncte diferență în câteva rânduri, însă, de la 50-55 pe tabelă, amfitrionii au înscris zece puncte consecutive și au trecut la +5, diferență înregistrată și înaintea ultimului sfert, 62-57.

Un nou avans considerabil pentru gruparea alb-roșie a venit cu șapte minute înaintea finalului, 72-65. Echipa noastră a recuperat din nou și a egalat de după semicercul de 6,75 m, după reușitele lui Diculescu și Pesakovic, 74-74. De la acest moment s-a jucat pe muchie de cuțit, cu echipa noastră având nervii mai tari și fiind mai precisă în aruncări, în ciuda faptului că în această perioadă a fost nevoită să înfrunte un fault antisportiv și unul tehnic. 

 

Dinamo Știința București - SCM Timișoara 85-87 (21-15, 22-24, 19-18, 23-30) 

Timișoara: Vukosavljevic 25 puncte, 11 recuperări, 3 capace, Pesakovic 18 puncte, 4 pase decisive, Randolph 13 puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive, Diculescu 10 puncte, 5 recuperări, Brown 9 puncte, 3 recuperări, Baciu 4 puncte, 3 recuperări, Calotă 3 puncte, 2 pase decisive, 2 intercepții, Stojadinovic 3 puncte, Komatina 2 puncte, 2 recuperări, 2 pase decisive, Coconea 

Dinamo: Barro 19 puncte, 9 recuperări

 

Etapa viitoare, Baschet SCM Timișoara întâlnește SCM U Craiova, sâmbătă, 12 ianuarie, de la ora 18,00, în Bănie. 

Echipa noastră a început meciul de pe terenul echipei Steaua București cu cinciul Randolph, Brown, Diculescu, Stojadinovic, Vukosavljevic și a stat aproape de gazde, în primul sfert. Chiar dacă ”militarii” s-au desprins la 13-8, violeții au venit cu un run de 7-0, după care prima perioadă de joc a fost echilibrată. Pivotul Vladan Vukosavljevic a fost aproape de a ajunge în double-double din primele zece minute, pe care le-a încheiat cu 12 puncte și 9 recuperări.

”Șansele de calificare în grupa 1-6 ne-au crescut considerabil odată cu această victorie, dar nu este totul decis. Vreau să felicit jucătorii pentru modul cum au jucat de-a lungul tuturor celor 40 de minute. Am avut o rotație destul de bună, toți jucători de pe foaia de arbitraj au marcat și ați văzut că am schimbat semnificativ echipa în sfertul al doilea, cel în care ne-am desprins. Vukosavljevic este un jucător de Top Class, și-a arătat valoarea și în acest meci și sper să ne ajute la fel de mult și în viitor. Vreau să le spun LA MULȚI ANI suporterilor noștri și să-i invit la sală, la meciurile din 2019”
Cristian Bota, antrenorul SCMT

 

Desprinderea băieților antrenați de Cristian Bota a venit la mijlocul sfertului secund, pe fondul unui joc în viteză și a reușitelor venite din partea tuturor jucătorilor trimiși în teren: de la 29-30, ai noștri s-au dus la 29-42, iar diferența de la pauza a fost din două cifre, 33-44. 

Evoluția convingătoare a continuat după odihnă: diferența a crescut la 22 de puncte (67-45), în ultimele secvențe ale sfertului al treilea. 

Steaua a încercat să revină la începutul sfertului ultim, când formația noastră a înscris doar două puncte în primele patru minute, dar tot ce a reușit a fost apropierea la 12 puncte (57-69). Vukosavljevic, cu o triță, a deblocat echipa și totul a curs spre o victorie la scor și cifre impresionante pentru Vladan, 32 puncte, 19 recuperări

Steaua - SCM Timișoara 70-85 (23-22, 10-22, 14-23, 23-18)

Timișoara: Vukosavljevic 32 puncte, 19 recuperări (index 41), Randolph 12 puncte, 3 recuperări, 2 pase decisive, Pesakovic 8 puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive, Calotă 7 puncte, 5 recuperări, 5 pase decisive, Komatina 6 puncte, 7 recuperări, 4 pase decisive, 2 intercepții, Baciu 6 puncte, 4 recuperări, Diculescu 5 puncte, Coconea 4 puncte, Brown 3 puncte, 2 recuperări, Stojadinovic 2 puncte, 3 recuperări

Steaua: Delas 20 puncte, 6 recuperări, 2 pase decisive

Echipa noastră joacă viitorul meci, luni, 7 ianuarie, de la ora 18,00, pe terenul formației Dinamo București. Un succes ar fi echivalent cu calificarea matematică în Top 6. 

Echipa noastră joacă în deplasare, în ultimele două etape din prima fază a Ligii Naționale de baschet masculin, grupa A. Proximul meci va fi luni, 7 ianuarie, pe terenul echipei Dinamo Știința București, de la ora 18,00, iar următorul la Craiova, la finalul săptămânii viitoare. 

”Meritul este în primul rând al echipei și al antrenorilor. Dacă ținem cont de situația noastră extrasportivă, ca să spun așa, este o performanță această calificare. Doar noi, cei din club, știm ce greutăți întâmpinăm în acest sezon. Și în condițiile în care Steaua a pierdut și suntem calificați, noi mergem la victorie împotriva lui Dinamo. Chiar dacă Tudor Costescu își dorește un succes împotriva fostei echipe, o să-i fie foarte greu”
Ilie Trițoiu, președintele Baschet SCM Timișoara

 

Gruparea din București este condusă de pe margine, din acest sezon, de Tudor Costescu, cel care a avut două mandate pe banca formației noastre, cel mai recent încheiat în vara lui 2018. Dinamo este pe locul al optulea, fără vreun success în primele 12 runde, în vreme ce echipa noastră ocupă poziția a șasea, cu un bilanț de patru victorii și opt înfrângeri. 

În tur, la 10 noiembrie, violeții au învins - 83-70 - cu pivoții în prim-plan: Vukosavljevic 23 puncte, Baciu 9 recuperări. Ordinea meciurilor Timișoara-Dinamo a fost inversată în acest sezon, la solicitarea bucureștenilor, făcută în toamnă, când sala lor era indisponibilă, iar înfruntarea a avut loc la sala Constantin Jude. Asta face ca echipa noastră să încheie prima fază a campionatului cu trei deplasări: victoria cu Steaua (85-70) și aceste două meciuri, de la București și Craiova. 

Interviul integral cu Ilie Trițoiu, președintele Baschet SCM Timișoara, îl puteți asculta pe canalul Sound Cloud al clubului nostru, la acest LINK.

 

Alb-violeții joacă ultima partidă din 2018, în antepenultima zi a anului. Etapa a XII-a a Ligii Naționale de baschet masculin, grupa A, aduce o deplasare pe terenul echipei Steaua București, meci programat mâine, sâmbătă, de la ora 19,45.

”Mergem la București cu gândul de a câștiga. Este o partidă importantă și pentru noi și pentru ei, în vederea luptei pentru calificarea în grupa 1-6. Starea de spirit este bună și am încredere că aceasta se va reflecta și în jocul nostru”
Cristian Bota, antrenorul SCMT

 

Se înfruntă două formații care au schimbat radical lotul în pauza dintre sezoane și au avut nevoie de acomodare. Gruparea noastră se află pe poziția a șasea, cu 14 puncte, în vreme ce Steaua este un loc mai jos, dar cu același punctaj. 

Doi dintre jucători noștri au evoluat sezonul trecut pentru trupa roș-albastră. Este vorba despre Dragoș Diculescu și Cătălin Baciu. Tânărul Diculescu a făcut un meci foarte bun, săptămâna trecută, contra Piteștiului, reușind 17 puncte, 5 recuperări, 3 pase decisive și două intercepții. ”Consider că ne aflăm în fața celui mai important meci de până acum. Gândul nostru este doar la victorie, însă acest lucru nu va fi ușor pentru că Steaua este o echipă bună, cu jucători experimentați. Dacă vom da totul pe teren și vom rămâne uniți pe tot parcusul meciului, sunt de părere că avem sanse mari să obținem un rezultat pozitiv și să facem un pas important spre Top 6”, a afirmat Diculescu (19 ani). 

În tur, la 3 noiembrie, echipa noastră s-a impus în sala Constantin Jude, cu 78-62, meci în care pivotul Vladan Vukosavljevic a fost aproape de double-double, cu 15 puncte și 9 recuperări. Meciul de mâine poate fi urmărit pe Digi Sport 2.