Echipa noastră a jucat al patrulea meci de verificare, în Ungaria, cu prim-divizionara Szedeak Szeged. Leii s-au impus la o posesie diferență, după ce au câștigat trei din cele patru sferturi. 

„A fost un bun meci de pregătire, unul foarte fizic. Am rezistat jocului agresiv al gazdelor și am reușit să revenim de la -12. Remarc atitudinea pozitivă a jucătorilor și dorința lor de victorie”
Tiberiu Ondreikovics, director sportiv Baschet SCM Timișoara
 

A fost al treilea succes din „amicale”, venit după un meci cu suișuri și coborâșuri. Cel mai greu moment s-a consemnat la mijlocul sfertului al treilea, când maghiarii conduceau cu 50-38. A urmat un parțial de 25-7 pentru echipa noastră, care se afla în avantaj la mijlocul sfertului ultim, 63-57, avantaj pe care nu l-a mai cedat și l-a transformat în victorie. 

Formația din Szeged este pregătită de doi ani de sârbul Andjelko Mandic, fost jucător și fost antrenor în Liga Națională masculină din România.

Szedeak Szeged – SCM Timișoara 69-71 (17-19, 20-15, 17-19, 15-18)

Franklin 23 puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive, Komatina 16 puncte, 4 recuperări, Gorgemans 9 puncte, 3 recuperări, Pesakovic 9 puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive, Brown 9 puncte, 4 recuperări, Mirkovic 3 puncte, 4 recuperări, Lazar 2 puncte, Abu Teir 2 pase decisive, Popa, Coconea, Dragoste

Vineri și sâmbătă, vă invităm la „Cupa Timișoara”. În prima zi se înfruntă CSU Sibiu și Steaua, de la ora 18,00, și apoi echipa noastră își va măsura forțele cu CSM Focșani. A doua zi au loc finala mică (17,00) și finala mare (19,30). 

Informații privitoare la prețurile biletelor pentru „Cupa Timișoara” găsiți pe pagina noastră de Facebook. 

 

Echipa noastră a ocupat locul al doilea la turneul găzduit de formația maghiară Falco Szombathely. Campioana Ungariei a invitat echipe din alte trei țări la ediția a zecea a Memorialul Horvath Zoltan.

„Prin prisma valorii adversarilor, a fost un turneu neconcludent din punct de vedere al rezultatelor. Este foarte simplu: primul oponent a fost mult sub valoarea noastră, al doilea mult peste. Mulțumim echipei gazdă pentru invitație: este o perioadă când vrem să vedem ude ne aflăm și orice confruntare ne ajută”
Dragan Petricevic, antrenorul Baschet SCM Timișoara
 

În primul joc, „Leii din Banat” au depășit formația austriacă Vienna Timberwolves, sfertfinalistă în cea mai recentă ediție a primei ligi. Diferența s-a făcut din priumul sfert și până la final 11 dintre cei 12 jucători înscriși pe foaia de arbitraj au izbutit să puncteze. 

SCM Timișoara – Vienna Timberwolves 85-48 (24-10, 20-18, 23-6, 18-14)

Lazar 13 puncte, Dragoste 12 puncte, 5 pase decisive, Pesakovic 11 puncte, 6 recuperări, 6 pase decisive, Popa 11 puncte, 6 recuperări, 3 pase decisive, Mirkovic 9 puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive, Komatina 9 puncte, 3 recuperări, Abu Teir 6 puncte, 5 recuperări, Brown 5 puncte, 8 recuperări, Coconea 4 puncte, 2 recuperări, Penciu 4 puncte, 1 recuperare, Franklin 1 punct, 5 pase decisive, Gorgemans

În cea de-a doua semifinală, Falco Szombathely a trecut cu scorul de 95-69 de echipa slovacă MBK Komarno, astfel că am jucat finala cu gruparea gazdă. Mult mai avansată cu pregătirile - Falco a disputat ultimul test înaintea startului în FIBA Champions League, unde peste trei zile va întâlni CSM Oradea – trupa maghiară s-a distanțat după un prim sfert echilibrat și a cucerit trofeul. 

Falco Szombathely – SCM Timișoara 89-52 (21-15, 22-10, 22-15, 24-12)

Gorgemans 14 puncte, 4 recuperări, Pesakovic 9 puncte, 3 recuperări, Lazar 6 puncte, 2 recuperări, Komatina 6 puncte, 2 recuperări, 2 pase decisive, Mirkovic 4 puncte, 4 recuperări, Brown 4 puncte, 7 recuperări, Franklin 4 puncte, 6 pase decisive, Dragoste 3 puncte, Abu Teir 2 puncte, Coconea, Popa

A fost a zecea ediție a Memorialului Horvath Atilla, baschetbalistul care a murit în 2009, la vârsta de 30 de ani. Atilla s-a născut în România, la Satu Mare, avea cetățenia maghiară și juca pe postul de pivot. El a pierit într-un accident de mașină, între Crăciun și Anul Nou, pe o șosea înghețată...

Echipa noastră a revinit acasă pentru a pregăti startul în Liga Națională, ce va avea loc la 12 octombrie.

Foto: http://falcokc.com

Lotul echipei noastre s-a completat astăzi cu un pivot de 2.10 m, cu bogată experiență în Liga Națională. Este vorba despre Laci Lazar, campion național cu CSM Oradea. 

„Obiectivul meu este să-mi ajut echipa cât mai mult cu putință, să fiu de folos și să obținem cât mai multe victorii. Suntem trei pivoți de talie mare în lot, dar concurența face bine echipei. Te împinge să dai cât mai mult la fiecare antrenament, la fiecare meci”
Laci Lazar
 

Născut la 19 noimebrie 1987, Lazar s-a format ca junior la Oradea și a jucat pentru echipa bihoreană de seniori în perioada 2005-2013. A urmat un transfer în Ungaria, la Jaszbereny, pentru ca în 2014 să revină în România, fiind legitimat de BC Mureș. În trei ani la Tg. Mureș, Lazar a fost de două ori vicecampion național și a jucat două finale de Cupă a României, cea din 2015 pierdută în fața echipei noastre. 

În vara anului 2017 a trecut la formația BCM U FC Argeș Pitești, însă la mijlocul sezonului 2017/2018 a revenit la Oradea, cu care este campion national în 2018 și 2019. 

Laci intră astăzi în programul echipei și poate fi văzut la treabă cu ocazia antrenamentului deschis de la ora 19,30. „Am făcut în vara asta pregătire individuală, dar încă nu sunt la nivelul colegilor care au fost în cantonament. Eu consider că până începe campionatul pot ajunge la ritmul optim de joc”, a precizat noul nostru pivot.

 

Echipa noastră continuă seria meciurilor de verificare cu participarea la un patrulater organizat de campioana Ungariei, Falco Szombathely. Jocurile vor avea loc joi și vineri, cu patru echipe din patru țări.  

„Cu siguranță nu suntem pregătiți 100% să jucăm astfel de turnee. Mă aștept la oscilații, așa cum am avut și la primul meci de pregătire, de la foarte rău la foarte bine, dar e normal să fie așa pentru că echipa se pregătește împreună, în sală, de doar câteva zile. Cum am mai spus, avem la dispoziție mai mult de o lună, să facem corecțiile”
Dragan Petricevic, antrenorul Baschet SCM Timișoara
 

Joi, de la 17,30, în primul meci al turneului, băieții noștri vor înfrunta Viena Timberwolves, sfertfinalistă în cel mai recent campionat al Austriei, eliminată de Kapfenberg, care avea să devină campioană. Într-al doilea joc se înfruntă Falco Szombathely și Komarno, sfertfinalistă în prima ligă a Slovaciei (ora 20,00). 

Vineri, vor avea loc meciurile de clasament: de la 17,30, înfruntarea pentru locul al treilea, iar de la ora 20,00, finala mare. „Noi suntem bucuroși că putem evolua la acest turneu foarte interesant, deoarece participă patru echipe din patru țări. Vor fi cu siguranță meciuri motivante, așa că mergem acolo să jucăm un baschet bun și să vedem dacă am progresat cu ceva în ultimele zile”, a adăugat antrenorul Dragan Petricevic.

Falco este echipa cea mai avansată cu pregătirile, urmând să joace săptămâna viitoare în primul tur din Champions League, cu CSM Oradea. 

 

 

Trei reprezentanți ai clubului nostru au fost implicați ieri în victoria naționalei de seniori a României, obținută la Ploiești, România – Slovacia 85-68. Partida a făcut parte din etapa a treia a precalificărilor la Euro 2021.

„După primele două partide cu echipa națională de seniori a României, suntem liderii grupei. Am avut două meciuri destul de grele, mai ales fizic, dar am trecut cu bine peste ambele. S-a acumulat un pic oboseală, pentru că perioada dintre dispute este scurtă si antrenamentele au fost foarte intense, dar acum avem o scurtă pauză, apoi ne vom pregăti pentru celelalte două meciuri rămase de disputat”
Mirel Dragoste
 

Antrenorul secund Nenad Markovic (scouter la echipa noastră) și noii noștri jucători Mirel Dragoste și Bogdan Popa au contribuit la acest al doilea succes din două partide, în Grupa F a precalificărilor. Amândoi baschetbaliștii au făcut parte din cinciul de start: Bogdan Popa a reușit zece puncte și două intercepții, în 18 minute și 35 de secunde jucate. Pivotul de 2.12 m a fost eliminat pentru cinci greșeli personale, dar Popa a avut procentaj 100% la aruncările din acțiune, cu trei reușite de după semicercul de 6.75 metri, la care a adăugat o aruncare liberă.

Mirel Dragoste a jucat 23 minute și 17 secunde, cu cinci puncte, trei pase decisive și două intercepții. „Suntem o echipă națională tânără, omogenizată, care vrea să câștige fiecare minge, fiecare posesie și fiecare meci, așa încât la final să ne atingem obiectivele”, a punctat Mirel.

Popa și Dragoste s-au aflat pe teren și la startul meciului de miercuri, din Cipru, când tricolorii au învins naționala insulară la un scor asemnător cu cel al confruntării de ieri, 85-70. Atunci, Dragoste a izbutit 15 puncte, trei recuperări, două pase decisive și trei intercepții, în 26 de minute petrecute pe teren, iar Popa a contribuit un punct, două recuperări și o intercepție, în 9 minute și 21 de secunde.

Grupa F a precalificărilor conține trei echipe, dintre care prima clasată se califică în faza principal a preliminariilor Euro 2021. România are maximum de puncte, 4 (coșaveraj 170:138) și este urmată de Slovacia – 3 puncte și Cipru – două puncte. În prima etapă a grupei, Slovacia a învins Cipru, pe teren propriu, cu 67-60.  

„Avem un avantaj mare față de Cipru si de Slovacia, pentru că am câștigat la multe puncte diferență, atât în deplasare, cât si acasă. Lucrul acesta nu face decât să ne motiveze și cu siguranță nu ne vom culca pe o ureche. Vrem să câștigăm cu orice preț și urmatoarele două partide, să fim lideri necontestați ai acestei grupe și să ne îndeplinim obiectivul propus”
Mirel Dragoste
 

Miercuri, începe returul acestei faze de calificare, cu partida Cipru – Slovacia. Echipa națională de baschet masculin a României revine pe teren sâmbătă, 17 august, ora 19.00, cu Cipru, tot la Ploiești.

Citiți și: Programul Baschet SCM Timișoara, în ediția 2019/2020 a LNBM - Grupa A 

Partida ultimă este Slovacia – România, programată la Eurovia Arena din Bratislava, miercuri 21 august, de la ora 19,00. Ocupanta primului loc merge în grupa A a preliminariilor, unde se va duela în meciuri tur-retur cu Spania, Israel și Polonia, începând din februarie 2020. 

 

Foto: Bogdan Popa (la minge) și Mirel Dragoste, în maioul echipei naționale, la meciul din Cipru | http://www.fiba.basketball