Echipa noastră a câștigat ultimul meci acasă din 2016 și ultimul înaintea Crăciunului, o partidă în pauza căreia spectatorii au oferit cadouri copiilor nevoiași.

Violeții au jucat în viteză și făcut spectacol în primul sfert al confruntării cu Dinamo, în care au înscris 35 de puncte și s-au distanțat la 15 lungimi. Au fost și 18 puncte diferență, 41-23, în sfertul secund, pe fondul jocului bun al lui Calotă și Komatina, dar până la pauza mare diferența a rămas de 5 puncte. Dinamo a schimbat apărarea, băieții noștri  ua marcat tot mai rar, a apărut și nervozitatea, astfel că jocul s-a echilibrat.  

A mai urmat o desprindere, 68-58, după trei sferturi, însă impresia nu a durat mult. Cu doar patru stranieri în lot - Cakarevic s-a accidentat la încălzire, iar Rambo nu este mulțumit de minutele care i se oferă pe teren și deocamdată nu mai face parte din rotație - echipa lui Nenad Mandic a tremurat pe final de meci. Bucureștenii s-au apropiat la 78-79, dar BCT s-a impus după un final tacticizat cu numeroase aruncări libere la ambele panouri.

BC SCM Timișoara – Dinamo București 82-78 (35-20, 11-21, 22-17, 14-20)

BCT: Calotă 23 puncte, 6 pase decisive, 4 recuperări, Jeremic  17 puncte, 3 pase decisive, Komatina 15 puncte, 3 pase decisive, 3 recuperări, Diaz 11 puncte, 5 recuperări, Păun 6 puncte, 6 recuperări, Drăgușin 4 puncte, 7 recuperări, Otasevic 3 puncte, 6 pase decisive, Andrieș 3 puncte. 

Dinamo: Mitchell 21 de puncte, 6 recuperări, 5 pase decisive.

”M-am așteptat la un meci dificil, chiar dacă am început foarte bine și am jucat spectaculos în primul sfert. După aceea, însă, am luat câteva decizii eronate, am ratat aruncări ușoare și am devenit nervoși fără un motiv anume. Prin urmare, am intrat în repriza a doua cu tensiune și presiune, pe care jucătorii le-au resimțit din plin. Și Dinamo a schimbat defensiva, și a încercat zona și apărarea patru în zonă și unul om-la-om, dar repet, noi le-am permis prin greșelile noastre să revină în joc. Pe de altă parte, meritam victoria, căci am condus din primul minut”

Antrenorul BCT, Nenad Mandic 

Pauza partidei a fost momentul când suporterii BC Timișoara au oferit daruri copiilor nevoiași. Jucării, alimente, cărți vor merge la copiii nevoiași într-o acțiune inițiată de Druckeria și derulată cu sprijinul dumneavoastră și al cluburilor sportive din Timișoara. VĂ MULȚUMIM și vă dorim SĂRBĂTORI FERICITE !