Pentru prima oară în istoria Academiei de Baschet a alb-violeților, o echipă a participat într-un campionat național organizat sub patronajul Federației. Este vorba despre formația de juniori sub 14 ani, antrenată de Petru Czmor și înscrisă în întrecere sub denumirea CS SCM Timișoara.

Bănățenii au ocupat locul al treilea în Grupa 2, loc ce oferă calificarea directă în faza secundă a campionatului. Grupa a fost dominată clar de U-Mobitelco Cluj, o formație ce a avut zece victorii din zece partide și despre care Petru Czmor spune că ”este mult peste media acestei categorii de vârstă”. 

Timișorenii au obținut trei victorii în această primă fază, cea mai importantă fiind cea de acasă cu CSS Târgu Jiu, la 11 puncte diferență, după ce în Gorj gazdele s-au impus la zece lungimi. Aceste rezultate directe au decis ocupanta locului al treilea - Timișoara - ultimul loc ce duce direct în faza a doua. Pe primele două locuri s-au situat Clujul și Oradea. 

”Suntem la început de drum și mai avem mult de muncit, dar calificarea aceasta ne bucură și ne încurajează. Avem copii talentați și am încredere în ei: au potențial de creștere valorică, dar cu condiția să rămână serioși și muncitori”

Petru Czmor, antrenor U14

 

Rezultatele echipei timișorene în sezonul de toamnă:

1 octombrie, CSS Targu Jiu - SCM Timisoara 70:60

15 octombrie, CNS Cetate Deva - SCM Timisoara 58:85

22 octombrie, SCM Timisoara - U-Mobitelco Cluj-Napoca 24:109

5 noiembrie, SCM Timisoara - LPS Bihorul Oradea 35:104

12 noiembrie, SCM Timisoara - CSS Targu Jiu 66:55

2 decembrie, SCM Timisoara - CNS Cetate Deva 74:48

9 decembrie, LPS Bihorul Oradea - SCM Timisoara 87:54

10 decembrie, U Cluj-Napoca - SCM Timisoara 106:19

 

Lotul grupării timișorene este compus din copii de la Academia Baschet pentru Timișoara, MP Sport și CSS Bega.

Lotul CS SCM TIMIȘOARA,  U 14:  

Robert  Schipor, Șerban Goia, Andrei Damian, Mihai Damian, Sasha Ardelean, Șerban Azamfirei, Aladin Tătaru, Stefan Cenușe, Aleksa Radojicic, Luka Stoicov, Paul Lugojan, Bogdan Ursa, Danial Dowlati, Denis Chihaia. 

Faza a doua a campionatului se dispută anul viitor, în două serii de câte opt echipe și cu patru turnee pentru fiecare  serie.