Seria de trei victorii consecutive a echipei noastre s-a oprit la Pitești, unde echipa locală s-a desprins în repriza a doua a meciului ce a contat pentru etapa a XVI-a a Ligii Naționale de baschet masculine.

Fără Georgian Păun, afectat de o răceală severă, violeții Timișoarei au avut o rotație mai scurtă astăzi. De altfel, mai mulți jucători au acuzat stări gripale, unii fiind incomplet refăcuți, dar totuși trimiși pe teren. Echilibrul s-a păstrat până aproape de mijlocul sfertului al treilea, chiar dacă argeșenii s-au aflat mai mereu la conducere. 

Gazdele s-au desprins la șase puncte, la prima pauză, după ce au jucat foarte bine în ultimele două minute ale primului sfert. Trupa de pe Bega s-a apropiat la 27-26, în sfertul secund, însă Hunter a dominat panourile și diferența de șase lungimi s-a păstrat la jumătatea partidei, 45-39.

Sfertul al treilea i-a adus pe ambii pivoți ai Timișoarei, Drăgușin și Diaz, la patru greșeli personale. Vizitatorii s-au apropiat la 47-45, însă un run de 8-0 al argeșenilor a dus la desprinderea decisivă a gazdelor. Apărarea piteștenilor a fost mult mai atentă la Jeremic, care a marcat doar două puncte în repriza a doua, față de 16 în prima, iar Gabric a fost mână sigură din toate pozițiile și a contribuit la succesul grupării din Trivale.

BCM U Pitești : BC SCM Timișoara 94:73 (22:16 23:23 21:14 28:20)

BCT: Calotă 21 puncte, Jeremic 18 puncte, 6 recuperări, 4 pase decisive, Komatina 13 puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive, Rambo 9 puncte, 3 recuperări, 4 pase decisive, Flowers 7 puncte, 5 recuperări, Diaz 3 puncte, 2 recuperări, Andrieș 2 puncte. 

Pitești: Gabric 28 puncte, 6 recuperări, Hunter 20 puncte, 11 recuperări.

Etapa viitoare, BC SCM Timișoara va juca pe teren propriu, cu Mureș Tg. Mureș, duminică, 22 ianuarie, de la ora 20,00.