Echipa noastră a reușit a zecea victorie în Liga Națională de baschet masculin și a treia externă într-o sală unde se câștigă foarte greu, la Galați. 

BCT a controlat partida din start: a fost 8-2 încă din minutul al doilea, dar căpitanul Mladen Jeremic s-a accidentat la finalul primului  sfert. A  apărut un scurt șoc pentru ”Leii din Banat”, ceea ce a făcut ca Phoenix să conducă (29-28), dar avea să fie singurul moment cu gazdele în avantaj. Până la pauză, Flowers & Co s-au  detașat la 49-42 la pauza mare și au extins avantajul la un maxim de +16, spre finele sfertului al treilea (73-57). 

Emoții au mai fost în ultimele două minute și jumătate, când trupa lui Florin Nini a revenit de la -9 (79-88) până la un punct diferență (87-88), cu 33 de secunde înaintea finalului, însă Jonte Flowers și-a asumat cea din urmă aruncare și a securizat victoria.

 

Phoenix Galați - BC SCM Timișoara 87-90 (23-27, 19-22, 20-25, 25-16)

BCT: Flowers 24 puncte, 7 recuperări, 3 pase decisive, Calotă 17 puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive, Komatina 10 puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive, Rambo 8 puncte, 3 pase decisive, 6 mingi câștigate, Drăgușin 7 puncte, 8 recuperări, Jeremic 10 puncte, Andrieș 7 puncte, Diaz 5 puncte, Păun 2 puncte.

Galați: Bojovic 23 puncte, 6 recuperări, 5 pase decisive.

 

A fost a doua victorie din două meciuri, de la revenirea antrenorului Tudor Costescu.

“Așa cum ne-am așteptat a fost un meci foarte, foarte greu. Am jucat destul de inteligent am reușit să controlăm meciul până în minutul 39, dar este explicabilă căderea noastră din final. Ne-am confruntat cu mari probleme: Jeremic s-a accidentat în primul sfert, apoi Păun a făcut repede cinci  greșeli personale, astfel că am încheiat meciul într-o rotație de șase jucători”

Tudor  Costescu, antrenorul BCT

Tehnicianul a vorbit și despre americanul Jonte Flowers, titularizat la revenirea sa și care la Galați a evoluat 38 de minute și 17 secunde. 

”A făcut un joc foarte bun nu numai ca puncte, ci și în apărare a fost de excepție. În plus, acțiunea ultimă, cu mingea la el în mână și coș marcat. Un câștig pentru echipă și un mare caracter”

Tudor  Costescu, antrenorul BCT

Etapa viitoare, BC SCMT întâlnește campioana, CSM Oradea, miercuri, 1 februarie, de la ora 17,00, la sala Constantin Jude. 

 

Cifrele partidei

  • 10 / victorii avem în LNBM
  • 3 / victorii în deplasare în LNBM
  • 2-2 / două victorii din două partide are Tudor Costescu la revenirea pe banca BCT
  • 5-6 / cinci victorii, în cele mai recente șase partide oficiale
  • +3 / în premieră, avem trei victorii în plus față de numărul înfrângerilor (10-7)
  • 200 / grație celor zece puncte înscrise la Galați, Milos Komatina trece granița a 200 de puncte înscrise în campionat (202)