După o serie de meciuri foarte solicitante, echipa noastră a avut parte astăzi de o înfruntare ceva mai lejeră pe terenul nou-promovatei Olimpic Baia Mare. Mladen Jeremic a rămas acasă și a continuat recuperarea după accidentarea de la șold, din urmă cu o săptămână.

Alb-violeții și-au impus punctul de vedere încă din start și conduceau cu 9-2 după mai puțin de două minute. +17 a fost încă după primul sfert, iar înaintea pauzei mari s-a înregistrat diferența cea mai mare, de 25 de puncte (46-21, min. 19). Colectivul  tehnic al grupării noastre a folosit aproape toți jucătorii înscriși pe foaie, ceea ce a permis maramureșenilor să se apropie la șase lungimi (61-67, min. 32), dar totul a fost un foc de paie. Desprinderea finală a stabilit o diferență de 17 puncte, la acest al patrulea succes consecutiv și al doisprezecelea din actualul sezon al Ligii Naționale. 

 

BCM Olimpic Baia Mare - BC SCM Timișoara 69-86 (12-29, 15-18, 26-20, 16-19)

BCT: Komatina: 18 puncte, 9 recuperări, 4 pase decisive, Calotă 18 puncte, 4 recuperări, 5 pase decisive, Flowers 12 puncte, 6 recuperări, 6 pase decisive, Drăgușin 11 puncte, 2 recuperări, Rambo 9 puncte, 2 pase decisive, 3 mingi câștigate, Diaz 9 puncte, 5 recuperări, Otasevic 9 puncte, 6 mingi câștigate, 3 pase decisive. Au mai jucat Păun și Andrieș. 

Baia Mare: Pavlovic 26 puncte, 8 recuperări.

 

”Este un rezultat important, o victorie meritată. Am avut o cădere în sfertul al treilea, pe lipsă de concentrare, dar se poate întâmpla. Experiența lui Komatina ne-a ajutat în acele momente, așa cum ne-a fost de folos și la desprinderea din prima repriză. Sunt mulțumit de toți băieții și sper ca aceste victorii în șir să ne aducă un moral tot mai bun. Pe Jeremic l-am lăsat acasă pentru recuperare ca să-l aducem la randament 100% pentru următorul meci”

Tudor Costescu, antrenorul BCT

Violeții joacă ultimul meci din prima parte a sezonului cu CSU Sibiu, vineri, 10 februarie, la sala Constantin Jude, urmând a sta  în etapa a XXII-a, cea din urmă.