Echipa noastră și-a asigurat semnătura a doi tineri jucători care au făcut parte din lotul formației BCM Olimpic Baia Mare, retrasă din Liga Națională. Este vorba despre fundașul Dan Lucas Tohătan și despre Cristian Porumb, jucător de pozițiile 4 și 5.  Cei doi vor împlini 18 ani luna viitoare. 

Lucas Tohătan (născut la 15 martie 1999, 182 cm) este o prezență constantă la loturile naționale. Vara trecută a fost convocat chiar în lotul lărgit al naționalei de seniori, ce pregătește turneul final Euro 2017. 

”Îl cunosc de trei ani pe Tohătan și pot spune că este un jucător foarte promițător. A fost mereu convocat în naționalele U16 și U18. Sper să ne ajute în special din sezonul viitor, dar o poate face și în acest campionat. Depinde doar de rapiditatea cu care se va adapta. Oricum, va face parte din lotul pentru  meciul de la Sibiu, de vineri”

Tudor Costescu, antrenorul BCT

 Tohătan a semnat un contract valabil până la finalul sezonul 2017/2018. 

”Mă bucur că am ales Timișoara, este o ocazie foarte bună de a crește cât mai mult în valoare și de a învăța cât mai multe de la jucători cu multă experiență. Am să muncesc din greu să pot ajuta și eu la rândul meu cât mai mult această echipă”

Lucas Tohătan 

Fost antrenor federal în precedenții trei ani, tehnicianul nostru l-a monitorizat și pe Cristian Porumb (născut la 20 martie 1999, 207 cm), cu care BCT a semnat un contract valabil trei sezoane. 

”Porumb va evolua deocamdată la echipa a doua. El s-a apucat mai târziu de baschet, dar are o capacitate de progres foarte mare și poate ajunge repede în circuitul primei formații” 

Tudor Costescu, antrenorul BCT

Echipa noastră începe partea secundă a Ligii Naționale vineri, 3 martie, cu un meci pe terenul formației CSU Sibiu, programat de la ora 18,00, după care va juca acasă cu CSM Oradea marți, 7 martie, de la ora 19,00. 

 

Foto: Lucas Tohătan (albastru, 7), în meciul jucat de Olimpic Baia Mare la Timișoara, la 18 noiembrie 2016 / Sebastian Tătaru