BC Timișoara joacă a doua partidă consecutivă de campionat cu CSU Sibiu. La 10 februarie, la ultimul meci din sezonul regular, Sibiul se impunea la sala Constantin Jude (73-72), printr-un tip-in reușit de Hardy în ultima zecime de secundă. 

”Avem o deplasare dificilă la Sibiu, dar de acum programul va fi extrem de comprimat. Deplăsările sunt foarte lungi, miza e mare și nivelul de combativitate și competitivitate vor fi mari. Nouă nu ne-a dispărut din memorie modul cum Sibiul a câștigat aici și faptul că ne-au învins acasă. Noi ne dorim să întoarcem situația și să câștigăm acolo”

Tudor Costescu, antrenorul BCT

Partida de la Sibiu contează pentru prima etapă din partea secundă a campionatului, grupa locurilor 1-6, se joacă vineri, 3 martie, de la ora 18,00, la sala Transilvania, și poate însemna debutul juniorului Lucas Tohătan, recent transferat de la Olimpic Baia Mare. 

”Cred că am ales bine când am semnat la Timișoara. Sunt foarte mulți jucători cu experiență aici. Sper să învăț cât mai mult de la ei, cât timp voi juca pentru BC Timișoara și, de asemenea, sper să ajut cât mai mult și să fac trecerea la Liga Națională” 

Lucas Tohătan

CSU și BCT sunt vecine de clasament după faza prima a campionatului: Sibiul pe III, cu 30 de puncte, Timișoara pe IV, cu 28 de puncte.