Echipa noastră a început bine partida de la Sibiu, din prima etapă a grupei locurilor 1-6. Violeții au condus cu 5-0, apoi și-au extins avantajul la 11 puncte (15-4), la mijlocul primului sfert. Antrenorii noștri au fost nevoiți să facă primele schimbări după ce pivotul Ionuț Drăgușin a acumulat două greșeli personale, iar sibienii au profitat și s-au apropiat la un singur punct. Sfertul prim a însemnat debutul juniorului de 18 ani neîmpliniți Lucas Tohătan, care a și înscris de la linia de libere. 

Gazdele au preluat conducerea în startul sfertului secund, grație celor două aruncări libere fructificate de Marcel Davis (24-23) și s-au detașat pe tabelă (37-28), într-o perioadă în care antrenorul Tudor Costescu le-a reproșat jucătorilor săi ”lipsa de concentrare și de intensitate”. Greșelile personale au continuat să se adune în dreptul echipei noastre – trei în contul celuilalt pivot, Adrian Diaz – timp în care CSU și-a mărit considerabil procentajul aruncărilor de trei puncte, astfel că ardelenii au ajuns la +13 (43-30) și au intrat la vestiare cu 11 lungimi avantaj. 

Violeții s-au apărat foarte bine la începutul reprizei a doua și cu un run de 9-0 au revenit în joc (43-41), chiar dacă au și ratat trei aruncări libere în acest răstimp. În sfertul al treilea, sibienii au înscris prima oară în minutul 5, din ”libere”, iar din acțiune abia în minutul 7. A treia perioadă de joc a adus însă a patra greșeală pentru Komatina și Drăgușin, dar defensiva și contratacul au funcționat precis și au parafat egalitatea înaintea ultimului sfert (52-52).

Timișoara a mai trecut o dată la conducere (54-52), însă cu numeroși jucători la limita eliminării nu a mai putut fi așa agresivă în apărare și Sibiul s-a detașat din nou (67-59). Trupa lui Costescu a mai avut puterea să revină (67-65), fără a reuși să și răstoarne scorul, iar pe un final de aruncări libere echipa antrenată de Dan Fleșeriu s-a impus la șapte puncte diferență. Nikola Otasevic și căpitanul Mladen Jeremic au terminat meciul mai devreme, eliminați pentru cinci grșeli personale. 

CSU Sibiu - BC Timișoara 77-70 (22-23, 21-9, 9-20, 25-18)

BCT, starting five: Otasevic 2 puncte, Flowers 7 puncte, 6 recuperări, Jeremic 21 puncte, 3 recuperări, Komatina 14 puncte, Drăgușin 4 puncte, 3 recuperări. Veniți de pe bancă: Diaz 12 puncte, 6 recuperări, Popa-Calotă 7 puncte, 3 pase decisive, Tohătan 2 puncte, Păun 1 punct, 3 recuperări

Sibiu: Mijajlovic 18 puncte, 6 pase decisive

BCT a suferit la recuperări (29-42), la aruncări libere (15 marcate din 25, 62%) și mai ales la trițe (3 din 20, 15%).

”O înfrângere care vine după două săptămâni fără meci, doar cu pregătire, situație similiară cu a Sibiului. Poate s-a văzut și asta puțin, dar totuși e bine că am făcut o partidă mai bună decât cea cu Oradea. Am avut procentaje slabe la aruncările de un punct și de trei puncte, iar asta a făcut să înscriem doar 70 de puncte. Chiar și așa, la final, la minus trei puncte, am avut de trei ori mingea în mână, dar am bâlbâit-o și apoi a trebuit să facem faulturi, ceea ce a dus la desprinderea lor”

Tudor Costescu, antrenorul BCT

Echipa noastră joacă următorul meci de campionat marți, 7 martie, ora 19,00, acasă, cu CSM Oradea.