Meciul cu Oradea a fost precedat de un eveniment imprevizibil și nefericit, petrecut în ultimele secvențe ale încălzirii, chiar înainte de prezentarea echipelor. Jonte Flowers a simțit dureri musculare, iar stafful medical a constatat că folosirea americanului nu ar face decât să-i agraveze problema. Regulamentul prevede că înlocuirea unui jucător deja înscris pe foaia de arbitraj se poate face cel târziu cu zece minute înaintea orei de start. ”Îl dădusem deja pe Flowers în cinciul de start. Tot ce am putut face a fost să modific primul cinci, unde a intrat Calotă”, avea să spună antrenorul nostru, Tudor Costescu. 

În sfertul al doilea, a cedat Dominique Rambo, cu contuzie la genunchi, astfel că echipa noastră a rămas într-o rotație de doar trei jucători străini. Dintre aceștia, și Milos Komatina a simțit dureri la picior, dar a reușit să încheie partida. Mai mult, în sfertul ultim, Alin Andrieș a aterizat greșit după contactul cu un adversar și a suferit o entorsă. 

Violeții au început bine partida de acasă cu  campioana, CSM Oradea, au condus în două rânduri la cinci puncte diferență, dar de la 16-11 a urmat o serie consistentă a bihorenilor care aveau 11 puncte în plus la finele primului sfert. Distanța a crescut în următoarele zece minute, astfel că la pauză tabela arăta 35-55.

Cu patru baschetbaliști români concomitent pe teren, cu juniorul de nici 18 ani Lucas Tohătan jucând în total 25 de minute și 44 de secunde, timișorenii au încercat să se apropie în repriza a doua, însă partida s-a încheiat la 19 puncte în favoarea vizitatorilor. 

BC Timișoara – CSM Oradea 73-92 (18-29, 17-26, 23-18, 15-19)

BCT, starting five: Rambo 5 puncte, Popa-Calotă 11 puncte, Jeremic 10 puncte, 5 pase decisive, 4 recuperări, Komatina 11 puncte, 6 recuperări, Drăgușin 8 puncte, 5 recuperări. Veniți de pe bancă: Diaz 13 puncte, 6 recuperări, 3 pase decisive, Tohătan 7 puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive, Păun 5 puncte, Andrieș 3 puncte, 4 recuperări. 

Oradea: Barnette 18 puncte, 6 recuperări. 

”E o înfrângere dureroasă, deoarece până la pauză am încasat extrem de multe puncte. Personal, eu cu partea a doua pot spune că sunt împăcat:  am jucat cu un baschetbalist venit de o săptămână la echipă, forțați de împrejurări. Când planul de joc îți este dat peste cap cu  un minut înaintea meciului și apoi în minutul zece se schimbă lucrurile din nou, e  destul de greu. Ne asumăm cele întâmplate, probabil că nu suntem singura echipă care a fost în situația aceasta, dar a contat foarte mult pentru noi, până am reușit să ne adunăm puțin”

Tudor Costescu, antrenorul BCT

Departea cealaltă, tehnicianul Cristian Achim a spus: ”Este aproape inimaginabil, dar astăzi, pe 7 martie, aveam pentru prima dată întreaga echipă la dispoziție, fără niciun accidentat, de la 1 august 2016 încoace”.

Următorul meci pentru băieții noștri va fi tot acasă, duminică, 12 martie, de la ora 18,20, cu U BT Cluj.