Etapa a treia din grupa locurilor 1-6 aduce pentru echipa noastră înfruntarea cu U BT Cluj, echipa de prima poziție a clasamentului. Disputa va avea loc duminică, 12 martie, de la ora 18.20, la sala Constantin Jude.

”Ca orice altă partidă din 1-6, se anunță extrem de grea, mai ales în situația în care suntem noi acum. Întâlnim liderul și probabil principala favorită la câștigarea campionatului. Deocamdată, încercăm să facem evaluări corecte, ca să vedem cât de bine putem aborda meciul, atât din punct de vedere tehnic, cât și medical. Este un nou meci acasă și cred că avem arme și un potențial pe care îl putem exploata, adică dorința băieților de a întrerupe șirul acestor înfrângeri, indiferent împotriva cui jucăm”

Tudor Costescu, antrenorul BCT

Clujenii sunt pe locul I, cu 38 de puncte, în vreme ce violeții sunt pe VI, cu 30 de puncte

 

Situația lotului

Jucătorii accidentați în partida cu CSM Oradea continuă să aibă probleme și nu se pregătesc la randament normal. Ei sunt incerți pentru jocul cu U BT și vor fi monitorizați în continuare de stafful medical.

Situația lui Octavian Popa-Calotă a fost lămurită a doua zi după confruntarea împotriva orădenilor. 

”Stafful tehnic, cel administrativ și jucătorii s-au întâlnit miercuri pentru a analiza evenimentele din ultima perioadă. În ceea ce-l privește pe Calotă, considerăm că incidentul de marți nu a fost unul major și am clarificat lucrurile în familie. Fiecare dintre părți și-a înțeles responsabilitățile și sper ca asta să se vadă pe teren cât mai repede”

Ilie Trițoiu, managerul general BCT

Și săptămâna viitoare va fi una cu două partide, cele care vor încheia turul grupei 1-6:

- miercuri, 15 martie, ora 20.30, Steaua - BC SCM Timișoara

- sâmbătă, 18 martie, ora 19.55, BC SCM Timișoara - BCM U Pitești

Foto: Sebastian Tătaru