Etapa a treia din Top 6 a adus prima victorie pentru echipa noastră: leii bănățeni au învins U BT Cluj, punând capăt unei serii de patru înfrângeri consecutive, trei în campionat și una în Cupa României.

Violeții au jucat din nou într-o rotație de doar patru stranieri. Deși a participat la încălzire, Jonte Flowers a fost menajat. ”Jonte a făcut încălzirea, a făcut și un antrenament destul de intens de dimineață, dar nu am vrut să riscăm pentru că o nouă accidentare acum ar însemna să lipsească pe termen lung”, avea să spună antrenorul nostru, Tudor Costescu, la final de meci. Pe de altă parte, ”Rambo se pare că va fi absent o săptămână, pentru ca apoi să facem o reevaluare și să vedem ce se întâmplă”.

În consecință, doi români au început în ”starting 5”, Calotă și Dragușin, iar tânărul de 17 ani Lucas Tohătan avea să intre în teren din primul sfert și chiar să înscrie o ”triță”. Clujul a avut startul mai bun, a controlat prima jumătate a disputei, dar un run de 10-0 al echipei noastre a întors balanța (35-32) și ne-a trimis în avantaj la vestiare (39-37).

Apărarea BCT a funcționat și mai bine în partea secundă, spiritul de echipă s-a simțit la fiecare fază, iar Clujul s-a aflat mereu în urmărirea gazdelor: 48-41 (min. 25), 58-53 (după trei sferturi), 66-63 (min. 35) și o diferență maximă de 11 puncte în penultimul minut (76-65). Finalmente, diferența a fost de nouă lungimi, dar U BT s-a oprit la cota 69 de puncte marcate, cele mai puține din acest sezon, în competițiile interne. 

BC Timișoara – U BT Cluj 78-69 (17-20, 22-17, 19-16, 20-16)

BCT, starting five: Otasevic 7 puncte, 7 pase decisive, Popa-Calotă 7 puncte, Jeremic 26 puncte, 9 recuperări 3 pase decisive, Komatina 18 puncte, 6 recuperări, 3 pase decisive, Drăgușin 4 puncte, 6 recuperări. Veniți de pe bancă: Diaz 9 puncte, 5 recuperări, Tohătan 5 puncte, Păun 2 puncte, Andrieș 1 pasă decisivă. 

Cluj: Adamovic 16 puncte, 7 pase decisive. 

Aceasta a fost prima înfrângere în deplasare a clujenilor și doar a treia în întreg sezonul, în competițiile interne.

”Fiecare jucător care a intrat în echipă, indiferent de naționalitate, și-a făcut treaba, chiar peste așteptări. Am avut un spirit foarte bun și mă bucur că am reușit să revenim, după două-trei meciuri mai puțin reușite. Important a fost nivelul de combativitate: astăzi, am reușit să nu mai cedăm atâtea recuperări defensive, să băgăm mingea în coș în moment importante, am fost mult mai lucizi și am avut un joc de echipă mult mai eficient”

Tudor Costescu

Echipa noastră revine în Top 6 peste numai trei zile, cu un meci în deplasare, cu Steaua București, miercuri, 15 martie, ora 20,30.