A doua deplasare din Top 6 pentru echipa noastră a adus o înfrângere în București, în fața grupării Steaua Emixbank. 

Violeții au început cu doi români pe teren, Calotă și Drăgușin, în condițiile în care Dominique Rambo continuă să fie accidentat, iar Jonte Flowers este incomplet refăcut. Acesta avea să intre în joc, fără a putea însă opri evoluția foarte bună a gazdelor. 

Steaua a avut procentaje foarte bune în prima jumătate a înfruntării - 66% (8/12), la trei puncte, 100% (9/9) la ”libere” - și a reușit să înscrie peste 50 de puncte până la pauza mare. La final, "militarii" aveau să totalizeze un număr record de trițe, 14, cu procentaj de 58% (14/24). 

Diferența de la pauză s-a păstrat și apoi a crescut în sfertul al treilea, astfel că antrenorii formației noastre au preferat să menajeze mare parte a jucătorilor din primul cinci pentru următorul meci, care vine peste doar trei zile. În aceste condiții, au fost minute în șir când vizitatorii au avut patru jucători români pe teren, printre care și juniorul Lucas Tohătan, care a împlinit 18 ani chiar în ziua partidei. 

 

Steaua București - BC SCM Timișoara 95-67 (28-14, 23-14, 23-16, 21-23)

BCT, cinciul de start: Otasevic 4 pase decisive, Calotă 15 puncte, Jeremic 11 puncte, 4 pase decisive, Komatina 13 puncte, 5 recuperări, Drăgușin 9 puncte, 4 recuperări. Veniți de pe bancă: Diaz 8 puncte, 6 recuperări, Flowers 4 puncte, 5 recuperări, Păun 4 puncte, Tohătan 3 puncte, Andrieș două recuperări.

Steaua: Malesevic 19 puncte. 

 

”Steaua a marcat foarte mult de la distanță, mai ales în prima repriză, iar noi am avut procentaje slabe. Din păcate, meciul s-a rupt repede, pentru că am suferit și în apărare, acolo unde în urmă cu câteva zile ne-am dovedit solizi. Poate nu am gestionat bine din punct de vedere moral succesul cu Clujul, însă sunt convins că la următorul meci acasă putem reveni la un nivel de joc mult mai bun”

Tudor Costescu, antrenorul BCT

 

BCT joacă în ultima etapă din turul Top 6 sâmbătă, 18 martie, de la ora 19,55, cu BCM U Pitești, la sala Constantin Jude.