Echipa noastră a obținut al doilea succes în Top 6, acasă, în ultima etapă din tur, împotriva celeilalte echipe alb-violete din campionat, BCMU Pitești. În ciuda absențelor – Calotă, Flowers, Rambo, accidentați – timișorenii au controlat întreg meciul.

Cu puștiul Lucas Tohătăn în formula de start, BCT a început bine meciul și s-a distanțat rapid (12-6), iar la finele primului sfert avea dublul punctelor înscrise de vizitatori, chiar dacă argeșenii au încercat atât apărarea  om la om, cât și cea în zonă. Până la pauza mare, trupa lui Costescu-Markovic-Bota și-a consolidat avantajul (45-28), folosindu-i pe toți cei numai opt jucători valizi de pe foaia de arbitraj. 

Cu o apărare la fel de precisă și cu căpitanul Mladen Jeremic în zi de grație, bănățenii au controlat și partea a doua. Diferența maximă a urcat la 30 de puncte în ultimul sfert (79-49) și s-a stabilizat la 21 de puncte, după o înfruntare în care toți jucătorii gazdelor au reușit să puncteze. 

BC Timișoara – BCMU Pitești 88-67 (26-13, 19-15, 22-17, 21-22)

BCT, starting five: Otasevic 4 puncte, 5 pase decisive, Tohătan 8 puncte, 3 pase decisive, Jeremic 33 puncte, 2 recuperări, 3 pase decisive, Komatina 7 puncte, 5 recuperări, Drăgușin 8 puncte, 5 recuperări, 4 pase decisive. Veniți de pe bancă: Diaz 16 puncte, 9 recuperări, Andrieș 8 puncte, 5 recuperări, Păun 4 puncte.

Pitești: Hunter 15 puncte 

Echipa noastră a condus vreme de 39 de minute și 13 secunde și a fost superioară la recuperări (30-28), pase decisive (19-13) și intercepții (10-5). Este al doilea meci consecutive când vizitatorii sălii Constantin Jude se opresc sub cota de 70 de puncte marcate.

”Sunt foarte mulțumit și foarte mândru de echipa mea. A fost o probă serioasă de caracter, ținând cont de situația dificilă în care ne aflăm. Toți băieții s-au autodepășit și au făcut un meci bun, foarte important în economia locurilor I-VI și pentru pentru moralul nostru. Mă bucur că nu am oprit oscilațiile, adică după un meci mai puțin bun a venit unul foarte bun, dar este momentul să le oprim. Sunt foarte bucuros pentru victoria asta și pentru modul cum am obținut-o, aș putea spune destul de categoric, mai ales în condițiile medicale în care suntem”

Tudor Costescu, antrenorul BCT

Băieții noștri joacă acasă și etapa viitoare, marți, 21 martie, ora 17,30, cu CSU Sibiu.