Echipa noastră continuă să joace din trei în trei zile în grupa locurilor 1-6 a Ligii Naționale de baschet masculin: returul Top 6 a luat startul cu un meci acasă împotriva formației din Sibiu, o partidă echilibrată, așa cum au fost și precedentele trei directe din acest sezon. 

Cu Flowers și Rambo în continuare pe lista accidentaților, violeții au  avut din nou doi jucători români în primul cinci, de această dată pe Andrieș și Drăgușin. Începutul a fost promițător (9-3), dar a urmat o serie de 15-2 a vizitatorilor ce a echilibrat partida.

Ruptura s-a produs în sfertul al treilea, câștigat de CSU la zece puncte diferență. În ciuda faptului că formația noastră a marcat 30 de puncte în ultimele zece minute ale partidei meciul s-a încheiat cu victoria vizitatorilor.

BC Timișoara – CSU Sibiu 85-90 (17-21, 20-15, 18-28, 30-26)

BCT, starting five: Otasevic 4 recuperări, 3 pase decisive, Andrieș, Jeremic 21 puncte, 5 recuperări, Komatina 16 puncte, 4 recuperări, Drăgușin 9 puncte, 7 recuperări. Veniți de pe bancă: Diaz 19 puncte, 9 recuperări, Calotă  14 puncte, 5 pase decisive, Tohătan 6 puncte, Păun. 

Sibiu: Mijajlovic 28 puncte, 8 recuperări

Un moment tensionat al partidei s-a petrecut cu o jumătate de minut înaintea finalului de meci. La o a doua aruncare liberă executată de Mladen Jeremic, un jucător sibian încearcă să scoată mingea din coș, dar nu face decât să o treacă prin plasă. Arbitrul Marius Ciulin arată coș de puncte (82-84), însă pe parcursul time out-ului ce a urmat se răzgândește și transformă reușita într-una de un singur punct, coborând scorul la 81-84. 

”Sibiul este o echipă foarte combativă și își permite să facă asta de-a lungul întregului meci, oriunde joacă. Sunt foarte agresivi, ne-au provocat 21 de mingi pierdute, dar și noi am făcut multe greșeli individuale care le-au permis să-și apropie victoria. Am fost de multe ori descoperiți în relațiile individuale de joc, lucru oarecum explicabil că nu putem juca tot timpul în grupa 1-6 cu doar patru străini. Despre întoarcerea deciziei din ultimul minut nu pot spune că ar fi întors meciul, dar a fost un moment important. Sunt arbitri internaționali, cu experiență, și poate au avut ocazia să vadă mai bine în time out, însă altfel am fi tratat finalul de aruncări libere cu punctul acela în plus”

Tudor Costescu, antrenorul BCT

Etapa viitoare, Jeremic & Co. se deplasează pe terenul campioanei, CSM Oradea, pentru meciul de vineri, 24 martie, ora 19,45.