Etapa a șaptea din Top 6 a adus o situație medicală și mai grea în lotul echipei noastre. Pe lângă mai vechii accidentați Rambo și Flowers, un al treilea jucător străin, Mladen Jeremic, coșgheterul campionatului, nu a putut evolua din pricina problemelor dorsale. 

Astfel, partida de la Oradea a fost abordată în opt baschetbaliști, dintre care doar trei stranieri. Bihorenii și-au asigurat un avantaj de zece puncte după primul sfert, pe care nu le-a fost ușor să-l mențină. Echipa noastră s-a apropiat la trei lungimi (55-52) spre finele sfertului al treilea, moment  când a fost ”gratulată” de arbitri cu a doua greșeală tehnică. Mai mult, în prima parte a sfertului al patrulea, Popa Calotă a fost eliminat pentru cinci greșeli personale și meciul s-a încheiat la diferența stabilită după primele zece minute.

CSM Oradea – BC SCM Timișoara  82-72 (26-16, 16-14, 22-22, 18-20)

BCT, cinciul de start: Otasevic 11 puncte, Calotă 11 puncte, 6 pase decisive, Andrieș 10 puncte, Komatina 9 puncte, 4 recuperări, Drăgușin 11 puncte, 8 recuperări, 3 pase decisive. Veniți de pe bancă: Tohătan 11 puncte, Diaz 9 puncte, Păun 3 recuperări, 4 pase decisive. 

Oradea: Denison 17 puncte, 4 recuperări

Juniorul de 18 ani Lucas Tohătan a avut cele mai multe coșuri de trei puncte marcate dinechipa noastră, trei, cu procentaj 50%. 

”Păcat că în grupa 1-6 nu putem evolua cu același potențial, același lot, cu care am obținut calificarea, dar sperăm să trecem peste aceste dificultăți și la momentul playoff să fim pregătiți. Probabil că Oradea a fost mai puternică astăzi și nu ne rămâne decât să culegem lucrurile bune și să creștem în joc. Am avut parte și de … ghinion, însă atenția noastră trebuie de acum să se canalizeze spre Cluj. Sper ca în ultimele două etape din Top 6 să putem avea mai multe opțiuni pe bancă”

Tudor Costescu, antrenorul BCT

Partida U BT Cluj – BC Timișoara, din etapa a VIII-a a Top 6, se joacă miercuri, 29 martie, de la ora 19,00.