Echipa noastră a fost aproape de a depăși a doua clasată din Top 6 al Ligii Naționale de baschet masculin, dar a cedat acasă, cu Steaua, pe care a condus-o în multe rânduri la peste 10 puncte diferență.

Problemele medicale au fost din nou numeroase, în ciuda faptului că Jeremic și Rambo au revenit. S-au accidentat Drăgușin și Otasevic, acesta din urmă la antrenamentul din preziua meciului, iar Flowers este  un mai vechi indisponibil. 

Chiar și așa, violeții au condus cu un maxim de 34-20, în minutul 14, în condițiile în care antrenorii Costescu și Markovic au fost nevoiți să improvizeze în multe rânduri, cu Komatina pe post de pivot și chiar cu patru români simultan pe teren. Steliștii au întors rezultatul în minutul 34 (63-64), însă finalul partidei a fost echilibrat: un moment important s-a produs cu o jumătate de minut înaintea finalului, la scorul 78-79, când echipa noastră a recuperat o minge sub propriul panou, dar s-a fluierat fault împotriva lui Calotă, decizie îndelung contestată și după care vizitatorii s-au desprins pe un final de aruncări libere. 

 

BC Timișoara – Steaua 80-84 (25-13, 20-27, 14-14, 21-30)

BCT: Diaz 26 puncte, 9 recuperări, Jeremic 26 puncte, 5 recuperări, 3 pase decisive, Komatina 16 puncte, 5 recuperări, 3 pase decisive, Rambo 5 puncte, 5 recuperări, 5 pase decisive, Păun 4 puncte, Andrieș 3 puncte, Calotă  4 pase decisive, Milencovici, Tohătan.

Steaua: Runkauskas 34 puncte, 3 recuperări

 

”Am ales să suferim acum, ca să încercăm să avem toată echipa recuperată în playoff. Sperăm să se întâmple acest lucru, poate chiar de la Pitești. Sper ca după meciul ăsta să nu mai apară o surpriză: mi-e frică și să facem antrenament. E și normal, pentru că sunt cinci jucători care au dus opt partide din trei în trei zile. Calotă, Otasevic, Komatina, Diaz și Drăgușin sunt cei de care am tras cel mai mult în această perioadă și acum mi-e teamă să nu cadă ei și să apară ceilalți fresh. Nu mai spun de Jeremic, care n-a jucat de două meciuri și astăzi a făcut-o cât de bine a putut și cu risipă mare de efort”

Tudor Costescu, antrenorul BCT

 

Băieții noștri joacă miercuri, 5 aprilie, de la ora 19.45, în ultima etapă din Top 6, în deplasare, cu BCMU Pitești. Ei își păstrează poziția a cincea, dacă nu pierd la mai mult de 19 puncte în fața argeșenilor, care au un punct mai puțin în clasament. La ”directe”, este  Timișoara – Pitești 2-1 (coșaveraj 237-218).