Băieții noștri au încheiat Top 6 cu o victorie în deplasare, la Pitești, și atacă faza eliminatorie a Ligii Naționale cu un moral bun. Violeții din Banat au reușit să gestioneze absențele cauzate de accidentări și să învingă pe un teren unde se câștigă greu.

Fără Drăgușin, Milencovici și Otasevic, rămași acasă, cu Flowers revenit după problemele medicale, tehnicienii noștri au fost nevoiți din nou să improvizeze. După 0-5 pe tabelă, gazdele s-au aflat mai mereu în avantaj în primul sfert, dar bănățenii au revenit, au redus diferența la un singur punct, la prima pauză, și au trecut la conducere, în primele secvențe din sfertul al doilea, conducere pe care aveau să nu o mai cedeze. Jeremić & Co. au marcat 31 de puncte în sfertul secund și au intrat cu +11 la pauza mare.

Piteștenii au încercat revenirea în repriza a doua, însă apetitul ofensiv al băieților lui Costescu și Markovic au făcut ca echipa noastră să nu mai poată fi ajunsă din urmă. Sfertul ultim a început cu un avantaj de șapte puncte (78-71), păstrat până la final, pentru ca ultima sirenă să găsească trupa învingătoare, BC SCM Timișoara, aproape de cota 100 de puncte marcate. 

 

BCM U Pitești - BC SCM Timișoara 90-97 (23-22, 19-31, 29-25, 19-19)

BCT, cinciul de start: Rambo 7 puncte, 7 pase decisive, Calotă 11 puncte, 3 pase decisive, Jeremic 22 puncte, 5 recuperări, Komatina 10 puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive, Diaz 15 puncte, 2 recuperări.
Veniți de pe bancă: Flowers 19 puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive, Păun 11 puncte, 3 recuperări, Tohătan 2 puncte, Andrieș

Pitești: Marinov, 27 puncte, 6 pase decisive, Gabric 25 puncte, 3 recuperări 

”Mă bucur că am câștigat ultimul meci din Top 6, unul disputat. În ciuda unor speculații făcute înaintea partidei, ambele formații au jucat la victorie. Noi suntem cei care am obținut-o și asta ne oferă un ascendent moral, mai ales că am făcut un joc bun și am reușit să-l reintegrăm pe Flowers. Din păcate, Păun a simțit unele dureri la gleznă, dar a înțeles că este nevoie de el, a rămas pe teren și și-a ajutat colegii. 

Pe de altă parte, văd că unii fac deja calcule pentru semifinale, fără a mai ține cont de echipele clasate între locurile V și VIII, ceea ce cred că este greșit. Ne bucurăm că am plecat bine în săptămâna dinaintea playoff-ului și începem deja să pregătim confruntările eliminatorii”

Tudor Costescu, antrenorul BCT

 

Timișoara întâlnește Oradea, în sferturile de finală, după sistemul ”trei din cinci”, cu un eventual meci decisiv pe Crișul Repede. Primele două partide sunt programate marți, 11 aprilie, și joi, 13 aprilie, la Oradea, iar următoarele două se vor disputa în 19 și 21 aprilie.