Echipa noastră a încheiat primele două faze ale campionatului pe locul al cincilea și va întâlni ocupanta poziției a patra, CSM Oradea, în turul de debut al play-off-ului, adică faza sferturilor de finală. Disputa dintre BC SCM Timișoara și CSM Oradea are loc după sistemul ”trei din cinci”, cu primele două întâlniri în orașul de pe Crișul Repede, marți, de la ora 20,00 (în direct la Digi Sport 3) și joi, de la ora 18,00 (tot la Digi Sport 3). 

 ”Sunt niște meciuri pe care le-am așteptat cam tot sezonul. Pentru asta ne-am dorit să ajungem pe loc de playoff. Chiar și prin pozițiile în clasament, se pare că va fi una dintre seriile foarte echilibrate. Ne dorim să ne-o adjudecăm, indiferent în câte meciuri. Cred că avem și noi atuurile noastre, deși la o primă impresie, Oradea este favorită, ținând cont și de istoricul confruntărilor, dar cred că vom reuși să întoarcem calculele hârtiei. La prima vedere, sezonul regulat nu a fost un succes pentru orădeni, însă de când au încheiat cupele europene au început o cursă de urmărire fantastică în grupa locurilor 1-6 și au ajuns pe poziția a patra. Probabil că ei au presiune, pentru că sunt campionii en titre și își doresc din nou cel puțin o finală. În ceea ce ne privește, singura presiune este cea pe care ne-o impunem, atât partea tehnică și de management, cât și jucătorii, pentru că ne dorim foarte mult să avem un rezultat bun”

Tudor Costescu, antrenorul BC Timișoara

Timișoara și Oradea s-au întâlnit de cinci ori în campionatul 2016/2017: de două ori în sezonul regular, de două ori în grupa 1-6 și o dată în sferturile de finală ale Cupei României. Bilanțul le este favorabil bihorenilor, 4-1. 

După cele 28 de meciuri ale primei faze a campionatului, CSM Oradea a adunat 43 de puncte (15 victorii/13 înfrângeri), urmată în clasament de BC SCM Timișoara (13 victorii/15 înfrângeri).

 

Foto: Seba Tătaru