Prima confruntare a seriei ”trei din cinci” cu CSM Oradea a revenit grupării bihorene după o dispută în care echipa noastră a avut multe momente bune de joc și a arătat că poate pune probleme serioase campioanei naționale.

Partida de la Arena Antonio Alexe din Oradea a avut o primă repriză echilibrată, cu Timișoara aflată în avantaj în cele mai multe situații. Defensiva gândită de Costescu, Markovic și Bota a fost superioară celei a gazdelor, astfel că violeții s-au desprins la 25-18, în minutul 13, și au intrat în avantaj la pauza mare (34-32).

Prima parte din sfertul al treilea a adus un plus de viteză în jocul Timișoarei, ceea ce i-a permis să se distanțeze la 12 puncte (52-40), avantaj irosit la finalul părții a treia și la startul celei de-a patra. Sfertul ultim avea să aparțină gazdelor, care se impun la opt puncte diferență, fac 1-0 la partide și vor beneficia de avantajul terenului propriu și în cea de-a doua dispută. 

CSM Oradea - BC SCM Timișoara 74-66 (14-18, 18-16, 20-20, 22-12)

BCT, starting five: Rambo 7 puncte, Flowers 3 puncte, 4 recuperări, Jeremic 19 puncte, Komatina 8 puncte, 12 recuperări, 5 pase decisive, Drăgușin 7 puncte, 6 recuperări. Veniți de pe bancă: Popa-Calotă 9 puncte, 4 pase decisive, 3 recuperări, Diaz 8 puncte, 3 recuperări, Tohătan 3 puncte, Păun 2 puncte, Andrieș, Milencovici. 

Oradea: Franklin 15 puncte, 3 pase decisive

”Am controlat meciul în bună parte, dar nu am reușit să ne impunem. A fost acea cădere de câteva minute, pe care nu am putut-o stopa nici în pauza dintre sferturile III și IV și nici la cele două timeout-uri cerute. Este doar primul meci și am dovedit că seria nu este jucată. Ne focalizăm acum pe partida a doua: vrem să reparăm greșelile și sper să menținem cel puțin aceeași intensitate a jocului”

Tudor Costescu, antrenor principal BCT

Echipa noastră joacă al doilea meci din sfertul de finală cu CSM Oradea, joi, 13 aprilie, de la ora 18,00.  

 

Foto: Sebastian Tătaru