A doua dispută din seria ”trei din cinci” cu CSM Oradea a semănat în bună parte cu primul meci. Echipa noastră a avut o evoluție solidă în sferturile al doilea și al treilea dar bihorenii au revenit în ultimele zece minute și s-au impus. 

Tripleta Costescu-Markovic-Bota a făcut o modificare în lot – Otasevic în locul lui Rambo, pe lista  stranierilor - și în starting five: Calotă a preluat rolul conducătorului de joc, iar Diaz a jucat din primul minut. După un prim sfert câștigat de campionii naționali, au  urmat două perioade foarte bune pentru violeți. Coșurile ”de afară”, dar și cele marcate de Diaz de sub panou au făcut ca echipa noastră să intre în avantaj la pauza mare (37-35), exact la diferența la care a condus și marți. 

Și tot ca marți, sfertul al treilea ne-a distanțat, de această dată la un maximum de 14 puncte, 61-47, în minutul 28. Apărarea combinată și agresivă le-a ajutat pe gazde să revină (57-65, după trei sferturi) și apoi să profite că echipa noastră a intrat rapid în penalizare, în sfertul ultim. De altfel, CSM-ul local a beneficiat de 15 (!!) aruncări libere în sfertul al patrulea.

Oradea a trecut în avantaj (79-77, după reușita lui Zeno) cu un minut și jumătate înaintea ultimei sirene, iar reușitele lui Jeremic și Diaz din ultimele 90 de secunde nu au putut împiedica succesul leilor roșii, care fac 2-0 la general. 

CSM Oradea - BC SCM Timișoara 85-81 (22-17, 13-20, 22-28, 28-16)

BCT, starting five: Popa-Calotă 6 puncte, 3 pase decisive, Flowers 15 puncte, 5 recuperări, 4 pase decisive, Jeremic 19 puncte, Komatina 16 puncte, 8 recuperări, 5 pase decisive, Diaz 16 puncte, 3 recuperări. Veniți de pe bancă: Otasevic 5 puncte, 5 pase decisive, 3 recuperări, Drăgușin 4 puncte, Tohătan, Păun. Rezerve neutilizate: Andrieș, Milencovici. 

Oradea: Barnette 21 puncte, 11 recuperări

”Meritam să plecăm cu o victorie după meciul de astăzi de la Oradea. Sunt mulțumit de joc și mândru de modul cum au luptat băieții. Mi-e greu să înțeleg deciziile de arbitraj din ultimele 4-5 minute. Arbitrii le-au permis oficialilor echipei gazdă să pună mâna pe ei, să-i înjure, fără a sancționa aceste gesturi. În plus, s-au făcut erori mari la masa de arbitraj: faulturi greșit contabilizate, comunicare defectuoasă cu arbitrii, minute în șir de întrerupere, în special când ne aflam noi la conducere, defectarea calculatorului. Sunt neașteptat de multe greșeli ale oficialilor de la masa de arbitraj, mai ales că ei formează o echipă rodată în Liga Campionilor. 

Pe final de meci, Oradea a fost mai proaspătă, s-a apărat mai intens, publicul a pus presiune, iar noi nu am mai putut marca suficient de mult pentru a egala. Am arătat că avem un cuvânt de spus, că ne putem ridica la nivel de semifinale și vom lupta să egalăm situația, săptămâna viitoare”

Tudor Costescu, antrenor principal BCT

Echipa noastră joacă al treilea meci din sfertul de finală cu CSM Oradea, miercuri, 19 aprilie, de la ora 17,30, la sala Constantin Jude.