Sfertul de finală dintre echipa noastră și campioana națională, CSM Oradea, a început cu două dispute la Arena Antonio Alexe. Bihorenii au luat avantaj de 2-0 după ce au revenit în fiecare partidă în sfertul al patrulea. Marți, CSM a recuperat de la -12, pentru un 74-66, iar joi de la -14 și a câștigat cu 85-81. 

Violeții și-au împărțit egalat cu gazdele perioadele când s-au aflat la conducere, iar în meciul al doilea au reușit un procentaj bun la aruncările de trei puncte, 56% (9/16)

În primele două meciuri din play off, ierarhia cumulată a  primilor trei jucători ai echipei noastre la principalele capitole de statistică arată astfel:

Puncte: Jeremic 38, Komatina 24, Diaz 24

Recuperări: Komatina 20, Flowers 9, Drăgușin 6

Pase decisive: Popa-Calotă 7, Komatina 7, Flowers 6

"Au fost două meciuri de mare luptă, în care am arătat multă determinare. Consider că acest 2-0 pentru Oradea, putea sa fie la fel de bine 0-2 și nu cred că ar fi mirat pe nimeni. Sunt foarte mulțumit de atitudinea băieților, au avut o prestație solidă în ambele meciuri, cu excepția finalurilor de joc in care am avut două căderi explicabile din punctul meu de vedere: experiența si rotația mult mai mari ale celor de la Oradea, presiunea sălii care a fost fantastică în ambele meciuri si unele mici decizii au facut diferența pe tabela de scor. Din punctul meu de vedere, suntem abia la jumatatea drumului; cred cu tărie că putem câștiga cele două jocuri de acasă și putem împinge seria in meciul decisiv. Am mare încredere în echipa noastră și în staff-ul tehnic, că vom reuși să corectăm micile greșeli de pe finalul ambelor jocuri, la fel cum așteptăm mai multă susținere din partea publicului"

Ilie Trițoiu, manager general BCT

Următoarele două meciuri din sfertul de finală cu CSM Oradea – BC Timișoara sunt programate miercuri, 19 aprilie, de la ora 17,30, și vineri, 21 aprilie, ora 18,00, la sala Constantin Jude.

 

Foto: Facebook CSM Oradea