Play-off-ul vine la Timișoara cu partida a treia dintre echipa noastră și campioana națională, CSM Oradea. Jocul va avea loc miercuri, de la ora 17,30, la sala Constantin Jude. Bihorenii conduc cu 2-0 la partide, dar au câștigat fiecare din cele două meciuri pe final.

”Băieții sunt foarte motivați, noi suntem foarte motivați. Am simțit că au fost momente când am avut adversarul în mână și l-am scăpat. E greu de spus dacă cineva a câștigat meciurile de la Oradea sau altcineva le-a pierdut, dar este cert că am fost la nivelul adversarilor pe tot parcursul celor două partide. Băieții își doresc foarte mult victoria și nu vor să termine sezonul mâine. Știu că avem potențial, știu că avem putere. Suntem foarte pozitivi și încrezători”

Tudor Costescu, antrenorul BCT

CSM Oradea a câștigat primele două întâlniri din sferturile de finală cu 74-66 și 85-81, însă violeții au condus la 12 puncte diferență în prima partidă și la 14, în cea de-a  doua. 

”Noi am făcut o risipă mare de energie pentru a ne construi aceste avantaje și probabil că asta ne-a costat. Diferențele acelea nu ni le-a făcut nimeni cadou, noi am muncit mult pentru ele, iar risipa de energie a cântărit la final. S-a adăugat și lipsa de luciditate, în ambele meciuri. Am făcut greșeli punctuale individuale - explicabile, de altfel - pe care Oradea, o echipă cu foarte mare experiență, le-a speculat. Orădenii au și avut un suport fantastic din partea sălii, ceea ce le-a dat un plus de energie și i-a ținut în meci, i-a făcut să fie încrezători până în ultimul minut. Au crezut în șansa lor și au venit peste noi”

Tudor Costescu, antrenorul BCT

Partida de mâine va fi a opta directă dintre cele două formații, în acest sezon, după ce Timișoara și Oradea s-au întâlnit de două ori în sezonul regular, de două ori în grupa 1-6, de două ori în play-off și o dată în Cupa României. Bihorenii conduc cu 6-1 la ”directe”, dar multe dintre partide au fost echilibrate.

Aruncarea simbolică de start va fi oferită de antrenoarea echipei de baschet feminin SCM Timișoara, Veronica Gavrilă, formație calificată în turneul Final Four de promovare în Liga Națională.