Echipa noastră a jucat aseară al treilea meci din sfertul de finală cu CSM Oradea. Ca precedentele două înfruntări, și aceasta a avut numeroase momente de echilibru, formațiile s-au succedat la conducere (de nouă ori!), iar învingătoarea a fost decisă în ultimele secvențe.

Violeții s-au desprins la 19-15, la finele primului sfert, însă Oradea a întors rezultatul până la pauza mare (39-43), beneficiind de procentaje excepționale la aruncările de trei puncte (70%, 7/10, în prima repriză). 

O nouă răsturnare de scor s-a produs în sfertul al treilea, când pătrunderile lui Calotă și coșurile spectaculoase ale lui Diaz au readus echipa noastră în avantaj, cu 64-61, la finele sfertului al treilea. S-a făcut chiar 68-61, însă Zeno a fost precis în aruncări și a relansat partida: de la 71-69 pentru băieții noștri, s-a făcut 71-77, iar cursa de urmărire din ultimele nu a mai dus decât la reducerea diferenței finale la două puncte. 

BC SCM Timișoara - CSM Oradea 84-86 (19-15, 20-28, 25-18, 20-25)

BCT, cinciul de start: Otasevic 6 pase decisive, Flowers 5 puncte, Jeremic 18 puncte, 3 pase decisive, Komatina 15 puncte, 6 recuperări, 3 pase decisive, Drăgușin 2 puncte, recuperări. Veniți de pe bancă: Calotă 22 puncte, 3 pase decisive, Diaz 20 puncte, 6 recuperări, Păun 2 puncte, Andrieș, Tohătan.

Oradea: Barnette 20 puncte, 7 recuperări, Zeno 20 puncte, 5 pase decisive

 

”Cred că am fost în meci. Am arătat și calitate, dar mai mult decât calitate, am arătat dăruire. Ca în sport, am avut mai mult momente de neinspirație și de execuții mai puțin reușite, atât în atac, cât și în apărare. Oradea are jucători care reușesc să facă diferența prin execuții fantastice, inclusiv în faza de apărare. Aici mă refer și la acea acțiune din ultimele secunde, cu pătrunderea lui Diaz, când nu știu dacă nu cumva a fost fault. Nu discut asta, ci faptul că nu am reușit să băgăm mingea în coș, în situație de slam dunk. Adversarii au avut procentaje deosebite la aruncările de trei puncte: 70% în prima repriză și 53% la final, așa că ne-a fost greu să ne luptăm în condițiile acestea. Am făcut-o pe măsura posibilităților noastre”

Tudor Costescu, antrenorul BCT

CSM Oradea s-a impus cu 3-0 la partide și s-a calificat în semifinale.