Timișoara baschetbalistică s-a calificat la turneul final al Campionatului Național de juniori, după trei ani de absență. Orașul nostru a participat în întrecere cu o combinată a echipelor de la CSS Bega și de la Academia BC Timișoara, purtând titulatura Clubului Sportiv Școlar, și a acces între cele mai bune opt echipe din țară.

”Noi avem șapte jucători în această colaborare dintre CSS Bega și Academie. Aceștia fac parte din prima generație crescută la Academia BCT, cea a copiilor născuți în 2000 și 2001, cu care am început să muncim în urmă cu trei ani. Succesul este cu atât mai important cu cât la competiție au participat peste 30 de echipe, unele private, cu investiții foarte solide, care transferă jucători de peste tot, în vreme ce noi am evoluat numai cu baschetbaliști din zona noastră. Doar cinci băieți din întreg lotul sunt născuți în 1999, ultimul an de juniorat, iar cei născuți în 2000 și 2001 participă pentru prima oară într-un asemenea campionat rezervat juniorilor mari”

Radenko Toroman, antrenor coordonator Academia BC Timișoara

Juniorii timișoreni au evoluat, de vineri până duminică, la turneul de baraj pentru calificarea în F8, organizat la Cluj. CSS Bega a obținut calificarea încă după primele două partide, 62-46 cu CSS Viitorul Cluj, 73-54 cu Laguna București. În ultima confruntare, bănățenii au cedat cu 82-75 (după prelungiri) în fața formației U BT Cluj, cealaltă calificată din acest baraj. 

”După un campionat lung si foarte disputat, ajungem unde ne-am propus de la început. Multă muncă, sedințe intense de antrenament, dorința continuă de reușită, implicarea maximă, revenirea după situații mai grele pe parcursul campionatului, forma bună din momentele cele mai importante, toate ne-au adus la reusița mult așteptată. U18, cea mai importantă competiție din perioada junioratului, reprezintă o finalitate a muncii sportivilor de-a lungul multor ani, iar accederea la turneul final este o încununare a acestei perioade. Dupa o perioadă în care echipa U 18 din Timisoara nu a ajuns la turneul final, consider calificarea un mare succes atât al CSS Bega, cât și al Academiei BC SCM Timisoara. Vreau să subliniez faptul că acord meritele calificării în primul rând jucătorilor: au muncit din greu, și-au dorit continuu succesul, iar noi antrenorii am reusit să-i canalizăm în direcția bună, pe drumul succesului. Luând în considerare că echipa actuală este formată în mare parte din jucători născuți în anul 2000, ne așteptăm, de asemenea, la rezultate remarcabile și in anul următor la această categorie de vârstă, U18. Am abordat turneul de baraj cu maximă seriozitate, fiind o competiție puternică în care fiecare echipă a jucat la capacitate maximă. Presiunea fiecărui meci ne-a făcut sa fim mai motivați, mai hotărâti, mai concentrați, mai dornici de reușită și succesul a venit. Chiar dacă meciul cu U BT Cluj nu mai era încărcat de presiune, ambele echipe fiind deja calificate, am abordat întâlnirea cu mare implicare și am trimis-o în prelungiri, unde am pierdut la 7 puncte, dar cu biletele de turneu final la purtător. Suntem toți apți fizic si profităm de o zi și jumătate de refacere. Mai avem la dispoziție trei sedințe de antrenament în care vom juca si un meci de pregătire cu echipa Academiei BCT, grupa 2001, iar vineri este plecarea spre București. Ne așteaptă un turneu final puternic, la care iau parte cele mai bune opt echipe, ce vor arăta un baschet de calitate și își vor juca șansele până la capăt. Vor lupta pentru titlu patru echipe din Bucuresti și alte patru din Timișoara, Sibiu, Constanța și Cluj”

Corina Moroșan, antrenoare CSS Bega 

Turneul final va avea loc în București, în perioada 6-10 mai, cu participarea echipelor CSU Știința București, CN Aurel Vlaicu București, Steaua CSM EximBank București, ACS 4Sports Agronomia București, CSU Sibiu, ABC Athletic Constanța, U BT Cluj, CSS Bega Timișoara. 

 

Componența lotului: 

Bogdan Penciu (12), Raul Rada (11), Daniel Pop (4), Toni Nistor (6), Cristian Mocritchi (9), Kelemen Norbert (8), Alexandru Albu (5), Bogdan Costea (7), Marcian Popescu (14), Mihai Ursan (15), Andrei Iacob (13), Edward Halapi (10), David Olah, Fabian Barboni, Adrian Stepanov. Antrenori: Corina Moroșan și Radenko Toroman.