Președintele secției de baschet a clubului nostru, Ilie Trițoiu, a participat la Adunarea Generală de Alegeri a Federației Române de Baschet, ce a avut loc ieri, la București. Fostul jucător din NBA, Gheorghe Mureșan, a devenit vicepreședinte, cu această ocazie, post pe care îl va ocupa și Alina Moanță, în vreme ce Horia Păun a câștigat încă un mandat la președinția F.R. Baschet.

”Îi felicit pe câștigători și le urez spor la treabă. Sper ca împreună cu reprezentanții cluburilor să realizeze ceea ce și-au propus, să facem ca baschetul românesc să devină tot mai atractiv și competitiv. O atenție deosebită va fi acordată juniorilor. Să nu uităm, însă, 2017 este un an foarte important, cu Campionatul European de seniori, grupa de la Cluj, însă în același timp este și un an foarte greu”

Ilie Trițoiu

Adunarea Generală a stabilit, de asemenea, afilierea definitivă la Federația Română de Baschet pentru SCM Timișoara.

”Echipa masculină a funcționat vreme de un an pe baza unei afilieri provizorii, așa încât era nevoie de o astfel de decizie. Seriozitatea și stabilitatea pe care le-am arătat în tot acest timp au contribuit esențial la decizia federală de afiliere definitivă, care ne bucură foarte mult. Este un semnal pozitiv și pentru echipa feminină, care în această perioadă e implicată în lupta pentru promovarea în Liga Națională”

Ilie Trițoiu

Oficialul clubului nostru a precizat că următorul pas este afilierea Academiei BC Timișoara. Juniorii mari ai Academiei participă, de astăzi până miercuri, la turneul final al Campionatului Național U18, într-o echipă formată în colaborare cu CSS Bega Timișoara. Finala de opt are loc în București.