Naționala de baschet tineret a României se antrenează vreme de două zile la sala Constantin Jude din Timișoara. Tricolorii U20 se află în grupa a doua valorică a Campionatului European și sunt pregătiți de cel ce antrenează și echipa noastră, Tudor Costescu. 

”Suntem în mijlocul preparativelor cu o talentată generație a jucătorilor născuți în 1997 sau mai devreme și pregătim divizia B a Campionatului European. În drumul spre Ungaria, unde avem programate două partide amicale, am găsit potrivit să ne oprim pentru câteva antrenamente la Timișoara. Sper ca toți băieții să fie sănătoși la momentul turneului și să putem ataca promovarea în grupa valorică A”

Tudor Costescu

Convocat inițial la naționala de tineret, jucătorul nostru, Lucas Tohătan, a fost chemat în cele din urmă la echipa de seniori, care a început pregătirile pentru turneul final al Campionatului European. Tohătan este eligibil și pentru naționala U18, ce are și ea turneu de Campionat European în această vară.

”Sunt câteva absențe în lot, toate obiective, unele din motive medicale, altele generate de programul Federației pe parcursul verii, respectiv pregătirea lotului de seniori. Lucas Tohătan a fost solicitat de Marcel Țenter la naționala de seniori, ceea ce pe mine ca antrenor al BC Timișoara nu poate decât să mă bucure foarte mult. Emi Cățe, jucător care evoluează în prima divizie spaniolă, trebuie să-și rezolve situația școlară, dar sper să ni se alăture curând”

Tudor Costescu

România U20 joacă două partide amicale cu naționala similară a Ungariei, vineri și sâmbătă, la Szekesfehervar, iar luna viitoare va participa la intrecerile Campionatului European U20, masculin, Divizia B, programate la Oradea, în perioada 14-23 iulie.