Bogdan Penciu a fost convocat la naționala României de juniori sub 16 ani, care ia startul pregătirilor pentru Campionatul European. Jucătorul crescut la Academia ”Baschet pentru Timișoara” va face mâine un control la Institutul Național de Medicină Sportivă din București, alături de întreg lotul de 18. Apoi, tinerii tricolori vor pleca la Tg. Secuiesc, unde este programat un cantonament, până în data de 20 iulie. 

"Am avut un sezon bun la Timișoara, în care am muncit din greu, dar rezultatele s-au văzut. Urmează o nouă perioadă intensă, la lotul național, unde mi-am propus să ajung în primul cinci. Am încredere că pot atinge acest obiectiv"

Bogdan Penciu

Jucătorul originar din Deta și îndrumat la Timișoara de antrenorii Corina Moroșan și Radenko Toroman a făcut parte din naționala U16 și în decembrie anul trecut, la Jocurile Balcanice din București. Atunci, el a avut o medie de două puncte, în zece minute jucate pe meci. 

”Sezonul 2016/2017 a fost foarte plin pentru mine, dar cu satisfacții. Convocarea la lotul național și calificarea la turneul final de juniori U18, cu echipa combinată de la Academia BC și de la CSS Bega, au fost cele mai mari. Vreau să le mulțumesc antrenorilor, părinților și tuturor celor care m-au ajutat să ajung până aici și sper să-i fac mândri de mine”

Bogdan Penciu

Staff-ul tehnic al naționalei U16 este format din Alexandru Olteanu, Cătălin Ștefănescu si Alexandru Gliga a convocat pentru prima acțiune un lot format din 18 sportivi. România va participa la Campionatul European, divizia B, programat la Sofia, în perioada 10-19 august, cu 24 de echipe nationale la start, împarțite in patru grupe. Reprezentativa Romaniei a fost distribuita in Grupa A, alaturi de Islanda, Belgia, Grecia, Belarus si Elveția.