Programul primei părți a Ligii Naționle de baschet masculin – ediția 2017/18 a fost stabilit astăzi, la sediul Federației Române de Baschet. Runda inaugurală este programată la 7 și 8 octombrie 2017.

Violeții vor începe sezonul cu un meci în compania concitadinei Timba, meci considerat pe teren propriu, și vor continua cu o deplasare la Pitești. Iată programul turului pentru formația noastră:

Etapa I, 7-8 octombrie, BC SCM Timișoara - Timba Timișoara 

Etapa II, 14 octombrie, BCM U Pitești - BC SCM Timișoara

Etapa III, 21 octombrie, BC SCM Timișoara - CSU Sibiu

Etapa IV, 28 octombrie, Dinamo București - BC SCM Timișoara

Etapa V – 4 noiembrie, BC SCM Timișoara - Politehnica Iași

Etapa VI – 11 noiembrie, BC Mureș - BC SCM Timișoara

Etapa VII – 2 decembrie, BC SCM Timișoara - Steaua CSM EximBank

Etapa VIII – 9 decembrie, CSM CSU Oradea - BC SCM Timișoara

Etapa IX – 16 decembrie, Phoenix Galați - BC SCM Timișoara

Etapa X – 23 decembrie, BC SCM Timișoara - SCM U Craiova

Etapa XI – 28 decembrie, BC SCM Timișoara - U-BT Cluj-Napoca

Returul primei faze începe la data de 4 ianuarie 2018. Sistemul competițional a rămas neschimbat, cu primele șase formații calificându-se în Top 6. 

În Cupa României, Leii din Banat vor înfrunta SCM U Craiova, într-o dublă manșă, cu prima dispută pe terenul oltenilor, sâmbătă, 29 septembrie, și returul acasă, miercuri, 4 octombrie. Câștigătoarea se califică în turneul Final 8 al Cupei. 

"Începutul campionatului pare la prima vedere puțin mai accesibil, față de sezonul precedent, și când spun asta mă refer la primele cinci etape. Vom lua lucrurile pas cu pas și le vom face temeinic, pentru a nu avea parte de surprize mai puțin plăcute. Cu siguranță, pentru publicul timisorean, prima etapă este probabil cea care îi interesează cel mai mult, deoarece jucăm derby-ul local cu colegii noștri de la Timba și ne-ar plăcea să se umple sala. În schimb, în Cupa Romaniei, situația stă invers: dacă anul trecut am întâlnit un adversar mult mai accesibil, acum este cert că vom avea de tras pentru a ajunge in Final 8."

Ilie Trițoiu, manager general BC SCM Timișoara

Echipa noastră se va reuni la 14 august, pentru că mulți dintre componenții săi se află la loturile naționale, de la cel de seniori până la cel de juniori U16.