Echipa noastră masculină se reunește la 14 august pentru a pregăti sezonul 2017/2018. Violeții, care au încheiat campionatul precedent pe poziția a cincea, și-au conturat programul de meciuri amicale. 

După aproape două săptămâni de pregătire pe plan local, jucătorii antrenați de tripleta Costescu-Markovic-Bota vor merge în Belgrad, pentru două jocuri test, cu Partizan, fostă campioană a Europei și participantă la turneul F4 al Euroligii, și Dynamic, și aceasta din urmă grupare din prima ligă. 

Programul continuă cu două turnee amicale: tradiționala Cupă Timișoara (8 și 9 septembrie, participantele urmând a fi anunțate curând) și un patrulater la Kecskemet (Ungaria, 15 și 16 septembrie). Ultimele două confruntări de verificare vor fi la 23 și 24 septembrie, cu adversari ce vor fi stabiliți în perioada următoare.

Partizan Belgrad este de 21 de ori campioană națională, între 1976, când se încorona în Iugoslavia și 2014, când devenea campioană în Serbia. Alb-negrii au fost cei mai buni din Europa în 1992(71-70, în finală cu spaniolii de la Montigalà Joventut) și au jucat Final 4 în 2010. Campionatul trecut, Partizan a încheiat sezonul regular pe locul al doilea și apoi a fost eliminată în semifinalele campionatului Serbiei. Echipa se află în reconstrucție, iar sezonul viitor va participa în Eurocup.