Tradiționalul turneu de la Timișoara, care precede Liga Națională de baschet masculin, a ajuns la ediția a XI-a. În acest an, meciurile ”Cupei Timișoara” se vor disputa în zilele de 8 și 9 septembrie.

Două semifinliste ale sezonului trecut și o prim-divizionară din Serbia se vor duel ape parchetul sălii Constantin Jude, după următorul program:

Vineri, 8 septembrie

Ora 17,00: CSM CSU Oradea – KK Vrsac

Ora 19,30: CSU Sibiu – BC SCM Timișoara

Sâmbătă, 9 septembrie

Ora 17,00: finala mică

Ora 19,30: finala mare

KK Vrsac are culori alb-violete, asemenea clubului nostru, și a încheiat precedentul sezon din Serbia pe locul al șaptelea, în vreme ce Oradea și Sibiul s-au confruntat în finala mică a campionatului României.

”Cupa Timișoara este un bun prilej de a vedea la ce nivel ne situăm, atât din punct de vedere fizic, cât și al omogenității lotului de jucatori, care în proportie de 80% este același cu cel din sezonul precedent. În plus, o să luăm pulsul si colegilor nostri de la Sibiu si Oradea, doua echipe de valoare ale campionatului, care cu siguranță vor fi adversarele noastre în lupta pentru Top 6. De asemenea, suporterii timișoreni, pe care îi așteptăm alaturi de noi in numar cât mai mare, va avea ocazia să-i vada la lucru și pe jucătorii nou veniți, care sperăm noi că vor aduce un plus, acel plus ce ne poate ajuta în atingerea obiectivelor propuse in sezonul 2017/2018"
Ilie Trițoiu, președintele secției de baschet SCM Timișoara

Meciurile vor fi conduse de șase arbitri: trei locali – Alin Faur Alina Dekany și Cristian Trofim - și trei de Ligă Națională masculină – Ciprian Stoica (Sibiu), Alexandru Olaru (București), Sorin Drugău (Brașov).