Alb-violeții a revenit din cantonamentul de la Buziaș și continuă antrenamentele la Timișoara. Staff-ul tehnic și cel administrativ au fost nevoite să solicite modificarea programului de ”amicale”.

”Din păcate, după cantonamentul de la Buziaș, de care în mare parte suntem mulțumiți au apărut unele probleme medicale la doi-trei din jucătorii noștri de bază, probabil și de la intensitatea antrenamentelor și a încărcării specifice acestei perioade de pregătire. Împreună cu staff-ul tehnic, am decis să renunțăm la cele două jocuri amicale programate la sfârșitul acestei săptămâni în Belgrad. Le mulțumesc celor de la Partizan și Dynamic că au înțeles situația în care ne aflăm. Urmează să ținem legătura și să vedem dacă putem reprograma disputele la alte date, când ar fi disponibili”

Ilie Trițoiu, președintele secție de baschet SCM Timișoara

BC SCM Timișoara a făcut cantonamentul din stațiunea timișeană Buziaș în efectiv redus, pentru că unii jucători se află la loturile naționale, iar Lucas Tohătan a sosit mai târziu, fiind și el angrenat în acțiunile tricolorilor, la naționala U18 și la cea de seniori. 

”Toate aceste amănunte, dar în special subțirimea lotului ne-au determinat să luăm decizia de a amâna startul amicalelor. Popa-Calotă se află la lotul național de seniori, Păun și Tudor Gheorghe sunt în Taipei, la Universiadă, iar Tohătan a ajuns abia pe 20 august. În plus, avem patru ”copii” în lot – Mocrițchi, Albu, Ursan, Porumb - și problemele medicale despre care vă spuneam. În situația în care suntem în acest moment, nu ne ajută să disputăm aceste două partide, cu adversari puternici din Serbia. Spun acest lucru, pentru că știți foarte bine prin ce situație am trecut în partea a doua a campionatului recent încheiat, cauzată de seria lungă de accidentări. Nu vrem ca aceste lucruri să se repete”

Ilie Trițoiu, președintele secție de baschet SCM Timișoara

Sezonul oficial începe cu ”dubla” împotriva formației SCMU Craiova, cu prima manșă la 30 septembrie, pe terenul grupării oltene.