Clubul nostru își completează lotul cu încă un jucător tânăr. Este vorba despre juniorul de 16 ani Bogdan Penciu, un baschetbalist format 100% la Academia BC Timișoara

Vara aceasta, Bogdan a făcut parte din lotul național U16, care a participat la Campionatul European, divizia B, disputat la Sofia.

”Este o bucurie să știu că voi face parte din echipa de seniori a orașului, lucru pe care mi l-am propus de când am început să joc baschet. Eu mă aflu într-o perioadă de acumulări și voi avea foarte multe lucruri de învățat de la fiecare în parte, de la antrenori până la jucători. Sunt pregătit să mă fac util atât la antrenamente, cât și în jocurile oficiale, indiferent la care dintre echipele clubului voi fi trimis să apăr culorile alb-violete. Le mulțumesc tuturor celor care m-au ajutat să cresc valoric, în toată această perioadă, și m-au orientat pe drumul spre baschetul de primă ligă”

Bogdan Penciu

Originar din Deta, Bogdan a fost descoperit într-o acțiune de selecție în județ. ”Când a venit la primul său antrenament, era un băiat în ghete de fotbal foarte colorate, care nici nu știa să arunce la coș. Când însă m-am uitat la fizicul său, mi-am zis că e făcut pentru baschet”, își amintește antrenorul-coordonator al Academiei noastre, Radenko Toroman, într-un articol BCT publicat în noiembrie 2016

Penciu se află în aceste zile în Serbia, în Bor, pentru câteva partide amicale susținute de echipa secundă a clubului nostru. Juniorul de 2,01  m și născut la 21 martie 2001 a semnat un contract valabil un sezon, cu opțiune de prelungire pe încă unul.