Cupa Timișoara a devenit o tradiție în presezon, iar ediția a XI-a se va disputa la finalul acestei săptămâni. Formațiile careau jucat finala mică în precedentul sezon al Ligii Naționale și o prim-divizionară din Serbia sunt invitate la ediția 2017.

vineri, ora 17,00, CSM Oradea – KK Vrsac

ora 19,30, BC Timișoara – KK Vrsac

sâmbătă, ora 17,00, finala mică

ora 19,30, finala mică

”Sunt primele meciuri de pregătire, acasă. Practic, am disputat un singur meci, cel din Belgrad și nici nu am avut foarte mult timp la antrenament pentru a juca cinci la cinci, căci au fost mulți baschetbaliști la loturile naționale. Suntem într-un moment al pregătirii în care băieții lucrează mult la antrenament, dar și la sala de forță și pregătire fizică specifică și generală, așa că nu așteptăm multe realizări individuale. Din ce am văzut la Belgrad vom putea să ne dezvoltăm jocul mai bine decât am făcut-o sâmbătă, în Serbia”

Tudor Costescu, tehnicianul BCT

BCT s-a impus cu 82-65 în fața lui Dynamic Belgrad, iar acum este un fața a două partide care se anunță solicitante. Adversarul de mâine, CSU Sibiu, este singura echipă din Liga Națională pe care violeții nu au învins-o, sezonul trecut. 

„Am ajuns la a XI-a ediție a turneului, avem invitate echipe de valoare. Inițial, am vrut să aducem primele trei echipe ale României. Programul se suprapune cu cantonamentul celor de la Steaua la Zlatibor, iar cei de la Cluj au și români și străini, la echipele naționale. În concluzie, ne-am reorientat. Sperăm să fie un turneu bun din punct de vedere al spectacolului sportive și să vină lumea la sală. Au ce să vadă și la echipele invitate și la noi, jucătorii aduși vara aceasta și  nculeul păstrat din sezonul trecut”

Ilie Trițoiu, președintele secției de baschet 

Unul dintre nou-veniți este Igor Mijajlovic, transferat chiar de la formația cu care leii din Banat vor juca mâine, CSU Sibiu.

”Sunt foarte fericit că am venit la Timișoara. Este un club cu o bună organizare, jucători și staff de calitate. Abia aștept să începem campionatul, mai ales că îmi este unul familiar. Este al patrulea an pentru mine în România și al treilea consecutive, ceea ce sper să reprezinte un plus pentru echipă. Sper să vină fanii la sală, noi vom încerca să ne facem treaba cât mai bine, să îi atragem. Pentru mine, Sibiul este ca orice alt adversar, nu sunt sentimente la mijloc. Ei și-au schimbat mult echipa, noi am păstrat mare parte a baschetbaliștilor din sezonul trecut”

Igor Mijajlovic