Ediția a XI-a a Cupei Timișoara  s-a încheiat cu ambele finale decise la un singur punct diferență. Întreg turneul a fost unul foarte echilibrat: cumulate, diferențele de scor din cele patru meciuri nu au depășit zece puncte.

Echipa noastră a întâlnit în ambele zile formații românești care se pregătesc pentru cupele europene și care în multe momente au evoluat cu cinci stranieri în teren. Ieri, în finala mică, împotriva formației din Oradea, vizitatorii s-au aflat mai mereu la conducere. Alb-violeții au întors scorul în sfertul al treilea, când au condus cu 54-51, însă orădenii au revenit la timonă în urma unui sfert ultim în care s-au marcat 60 de puncte. 

BC SCM Timișoara – CSM-CSU Oradea 86-87 (17-25, 18-16, 22-15, 29-31)

BCT, cinci de start: Tohătan 5 puncte, 5 pase decisive, Burgess 13 puncte, 2 recuperări, Jeremic 17 puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive, Komatina 19 puncte, 2 recuperări, 3 pase decisive, Diaz 21 puncte, 4 recuperări, 5 pase decisive. Veniți de pe bancă: Mijajlovic 2 puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive, Drăgușin 4 puncte, 6 recuperări, 2 pase decisive, Tudor Gheorghe 2 puncte, 2 recuperări, Păun 3 puncte, 3 recuperări. 

Oradea: Trotter 20 puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive.

”Am făcut un meci mai bun decât vineri, dar din păcate, rezultatul  final e același. Cred, totuși, că în meciul de astăzi am avut mai multe lucruri bune, decât rele. Am primit un număr destul de îngrijorător de mare de puncte, 87, după ce ieri au fost aproape 90. Astăzi, adversarii au beneficiat de un procentaj deosebit la trei puncte, fără a fi în mod special aruncări deschise, dar și în aceste condiții am avut șansele noastre să câștigăm. Nivelul de pregătire fizică nu permite unor jucători să petreacă mai mult timp pe teren. Și așa, cu o asemenea rotație, am avut multe momente de baschet bun și avem speranțe pentru următoarele meciuri și pentru sezon”

Antrenorul  BCT, Tudor Costescu

Trofeul a fost cucerit de formația sârbă Kosarka Klub Vrsac, care a trecut în finala mare de CSU Sibiu, tot la diferență minimă, 66-65 (19-15, 13-21, 17-15, 17-14). Sovovic (Vrsac) și Laser (Sibiu), cu câte 16 puncte, au fost cei mai importanți marcatori. 

 

Foto: timisoreni.ro