Tradiția ca un sportiv de seamă al orașului să ofere aruncarea de start se reia la primul meci oficial ce-l vor juca ”Leii din Banat” la sala Constantin Jude, în sezonul 2017/2018. Se va întâmpla miercuri, 4 octombrie, când BC SCM Timișoara dispută returul confruntării cu SCM U Craiova, din primul tur al Cupei României. Trupa lui Tudor Costescu are un avantaj de șase puncte (82-76), luat sâmbătă, la Craiova, în prima manșă. 

Raissa Andreea Hojda este invitata noastră pentru meciul de poimâine. Atleta în vârstă de 16 ani reprezintă LPS Banatul Timișoara, este antrenată de Simona Șerban și Raymond Gulyas și a obținut o excelentă performanță anul acesta, medalie de bronz la 800 de metri, la Festivalul Olimpic al Tineretului European, de la Gyor. Raissa a acoperit distanța în două minute, zece secunde și 54 de sutimi și a obținut prima sa performanță internațională de răsunet. 

Sportiva născută la 14 iulie 2001 este una dintre speranțele atletismului românesc, multiplă campioană națională, atât întrecerile de sală cât și în cele din aer liber. A deținut titlurile de campion national (la 800 de metri) la toate cele trei categorii (J1-J2-J3), fiind singura atletă din România care a câștigat tripla în același sezon. 

În primul an de juniorat 2 și implicit primul an în care a avut voie să participe la competițiile internationale, a devenit campioană balcanică la categoria J2, a ocupat locul al treilea european și al nouălea mondial.

Pentru sezonul viitor, a confirmat cu peste șase secunde baremul de ”Europene” de J2, la proba de 800 m. Și tot anul trecut, a confirmat baremul si pentru proba de 1500 metri plat si se află la patru de zecimi de secundă de confirmarea baremului pentru ”Mondiale” la categoria mai mare de vârstă, J1.

Interesant este că Raissa Hojda a început sportul în 2009, cu înotul și a devenit campioană de biathlon si triathlon, iar atletismului i s-a dedicat în octombrie 2012, pentru ca în 2013 să fie deja vicecampioană națională la proba de 800 de metri. 

Partida BC Timișoara – SCM U Craiova se joacă miercuri, de la ora 18,00, la sala Constantin Jude, cu INTRAREA LIBERĂ. 

 

Foto: arhivă personală