Ziua de miercuri, 4 octombrie, le oferă iubitorilor de baschet din Timișoara posibilitatea de a vedea la lucru ambele formații ale clubului SCM. În ordine cronologică, la sala Constantin Jude vor evolua băieții, în returul cu SCM U Craiova, din primul tur al Cupei României, și fetele, împotriva campioanei, Sepsi Sf. Gheorghe, în etapa de debut din Liga Națională. INTRAREA ESTE LIBERĂ la aceste meciuri care se joacă de la 18,00 și de la 20,30.  

Gruparea masculină s-a impus în deplasare, în manșa întâi, 82-76, dar antrenorul Tudor Costescu este convins că oltenii nu au depus armele.

”La Craiova a fost primul meci oficial al sezonului. E important că am câștigat, deși este o dublă manșă. Ne așteptăm la un meci dificil și la Timișoara; sunt convins că Craiova nu a renunțat la ideea de a se califica în Final 8. Nu știm încă starea lui Goran Martinic, dacă va evolua sau nu. Craiovenii au atuurile lor și probabil vor veni foarte deciși să încerce să întoarcă rezultatul, dar sunt convins că și noi putem să ne consolidăm jocul. În general, am făcut un joc bun la Craiova și ne-am valorificat atuurile. Cred că și datorită rezultatului pornim favoriți”

Tudor Costescu

Problemele medicale din lot sunt minore, iar tehnicianul nostru le consideră rezolvabile până la ora meciului. Aruncarea simbolică de  start va fi dată de atleta Raissa Hojda, medaliată cu bronz la Festivalul Olimpic al  Tineretului European, cea avut loc în acest an. 

*** *** ***

Meciul al doilea al cuplajului va opune nou-promovata SCM Timișoara și campioana en titre a Ligii Naționale feminine. Sepsi SIC Sf. Gheorghe vine în orașul de pe Bega cu două timișorence, jucătoare de lot național, Ancuța Stoenescu și Annemarie Godri-Părău, dar și cu un lot bine conturat pentru participarea în FIBA EuroCup Women.

”Despre meciul cu Sepsi e greu de vorbit. Este campioana ultimelor două sezoane. Adversarele vin după o pauză mai lungă, pentru că nu au jucat în Cupa României. În schimb, noi am avut cele două meciuri de Cupă. Cu siguranță, orice echipă care va veni în sala noastră va trebui să transpire din greu ca să câștige. Fetele vor lupta până în ultimul minut și sperăm să facem un joc bun și să fie meci frumos. Noi ne propunem să câștigăm cu orice echipă pe care o întâlnim, chiar dacă nu va fi posibil întotdeauna, dar am dovedit cu Aradul că am meritat să ne calificăm și că putem etala un baschet de nivel bun”

antrenorul SCMT, Mihai Coldea

Tehnicienii Mihai Coldea și Silvia Prejban nu le vor putea folosi pe Monika Brosovszky și Adina Stoiedin, accidentate.