Conducerea sectiei de baschet a SCM Timisoara s-a întrunit în dimineața acestei zile, în regim de urgență, după înfrângerea de aseară a echipei masculine la Pitesti și a făcut o analiză a începutului de sezon, atât pentru gruparea masculină, cât și pentru cea de fete.

Singurul lucru îmbucurător este calificarea ambelor echipe în Final 8-ul Cupei României. Nemulțumit de începuturile de sezon ale ambelor formatii, staff-ul administrativ al secției de baschet a impus ca obiectiv imediat victoria în urmatoarele 5 partide, atât pentru fete, cât și pentru băieți.

Dacă fetele au avut un început destul de dificil în compania a două dintre pretendentele la titlu în acest sezon, în perioada următoare vor înfrunta adversari accesibili, formații de aproximativ aceeași valoare cu a echipei noastre - Arad, Galați, Alexandria, Alba Iulia și Tg Mureș. 

În schimb, potrivit evaluării făcute de conducerea secției de baschet, băieții au avut o seară neagră la Pitești, în care jocul a lăsat mult de dorit, fiind departe de obiectivele propuse pentru acest sezon. Conducerea tehnică a echipei a invocat lipsa atitudinii şi a spiritului de echipă, în condiţiile în care în proporţie de 90 % lotul este acelaşi cu cel din sezonul precedent. Şi în cazul grupării masculine, obiectivul impus pentru următoarele cinci partide este este acelaşi: cinci victorii, cu CSU Sibiu, Dinamo Bucureşti, Timba Timişoara, Politehnica Iaşi, BC Mureş Tg Mureş.

”Partida de la Pitești  a fost un duș rece pentru noi: am intrat în jocul încâlcit al adversarilor și am plecat învinși. Din păcate, un joc atât de slab nu am văzut la echipa noastră în ultimii doi ani și asta ne-a pus pe gânduri. Vrem altă atitudine și de aceea impunem un obiectiv foarte clar: cinci victorii în următoarele cinci jocuri, altfel vom trece la sancțiuni financiare sau chiar mai mult. Am păstrat mare parte a lotului, tocmai pentru că ne propunem ținte mai înalte decât sezonul trecut și cu un astfel de joc va fi dificil să le atingem. Sunt foarte supărat atât pe antrenor cât și pe echipă. O schimbare vreau să văd şi la fete. Şi acolo mă nemulţumesc atitudinea şi spiritul de echipă, la care trebuie lucrat urgent”

Ilie Trițoiu, președintele secției de baschet SCM Timișoara

Ambele echipe joacă pe teren propriu, etapa viitoare: fetele, sâmbătă, 21 octombrie, de la ora 18,00, cu FC ICIM Arad; băieţii, luni, 23 octombrie, de la ora 18,00, cu CSU Sibiu, echipă cu maximum de puncte după două etape.