Echipa noastră a obținut primul succes din noua ediție a Ligii Naționale chiar împotriva grupării pe care nu a izbutit să o învingă niciodată sezonul trecut, CSU Sibiu. 

Partida de la sala Constantin Jude a început rău pentru violeți (0-8), însă jucătorii tripletei  Costescu-Markovic-Bota au refăcut rapid și au trecut în avantaj, 9-8. Partida a fost echilibrată până la finalul primului sfert, încheiat la egalitate, pentru ca apoi violeții să treacă definitive la conducere.

După 43-38 la pauza mare, desprinderea a venit în sfertul al patrulea – 76-62, min. 34 – iar diferența de 14 puncte s-a păstrat până la final.

BC SCM Timișoara – CSU Sibiu 92-78 (20-20, 23-18, 20-19, 29-21)

BCT, cinci de start: Tohătan 2 puncte, Burgess 9 puncte, 5 recuperări, Jeremic 23 puncte (5x3), 4 pase decisive, Komatina 11 puncte, 7 recuperări, 6 pase decisive, Drăgușin 15 puncte, 9 recuperări. Veniți de pe bancă: Diaz 10 puncte, 3 recuperări, 4 pase decisive, Calotă 10 puncte, 2 recuperări, 3 pase decisive, Mijajlovic 12 puncte, 3 recuperări, 4 pase decisive, Păun, Tudor Gheorghe.

Sibiu: Riley 14 puncte, 7 recuperări

Doi dintre jucătorii echipei oaspete, Pratt și Riley, au fost  descalificați în minutul 34, când conduceam cu 73-62. Cei doi s-au încăierat la un timeout cerut chiar de echipa din Sibiu. 

”A fost un meci tensionat. Și evenimentele petrecute pe banca lor arată că au venit hotărâți să câștige. Au venit și cu un jucător transferat de câteva zile, Marcel Davis, ca să aibă o bancă lungă. Probabil că au dorit din plin să câștige acest meci, dar noi am dat o replică bună, am marcat un număr important de puncte, ceea ce mă bucură. Sunt și câteva aspecte statistice ce nu ne satisfac și mă refer la recuperări și procentajul de la libere. În rest, eficiența generală din statistică ne este favorabilă și, conducând mare parte din meci, am fi meritat această victorie”

Tudor  Costescu, antrenorul BC SCM

Gruparea noastră joacă etapa viitoare pe terenul lui Dinamo București, sâmbătă, de la ora 17,00. 

 

Foto: Andreea Vlase