Una dintre cele mai valoroase voleibaliste din România, Roxana Bacșis, va da startul simbolic al partidei pe care echipa noastră o dispută miercuri, 1 noiembrie, împotriva concitadinilor de la Timba. Jucătoare a echipei Agroland Timișoara, Roxana are în spate o carieră foarte frumoasă, cu prezența în echipa națională de senioare a României, cu titluri de campioană a țării, dar și cu trofeul Cupei Challenge pe care și l-a trecut în palmares în 2016, cu CSM București. 

”Aștept cu nerăbdare ziua de miercuri și vreau să le mulțumesc celor de la SCM BC Timișoara, că s-au gândit la mine. Este prima oară în viață când dau un astfel de start. Am puține emoții. Sper ca timișorenii să vină în număr mare la sală și să ne bucurăm împreună de spectacolul oferit de cele două echipe”

Roxana Bacșiș

Voleibalista s-a transferat în vara acestui an la Agroland Timișoara și consideră că noua sa echipa a avut un start bun de sezon. Agro se află într-o serie activă de trei victorii: 3-1 (în divizia A1) și 3-0 (în Cupa României), ambele în deplasare cu Dinamo București, și 3-0, acasă, cu CSM Lugoj. 

”Este un început bun. Trebuie să mai lucrăm, dar se vede progresul de la antrenament la antrenament, de la meci la meci, ceea ce este îmbucurător. Obiectivul nostrum este clasarea între primele șase echipe, dar noi vom încerca să ne calificăm în cupele europene”

Roxana Bacșiș

Partida BC SCM Timișoara – Timba este o restanță din prima etapă a Ligii Naționale de baschet masculin și se joacă miercuri, 1 noiembrie, de la ora 19,30, la sala Constantin Jude. 

”Sunt mulțumită de ceea ce am realizat până acum, însă dacă aș avea o baghetă magică mi-aș dori să schimb percepția românilor despre volei și, în general, despre sport. Cred că tinerii au nevoie de modele adevărate și din păcate am observat că media din România nu promovează pe cât ar trebui marii sportivi români. Nu știu câți tineri au cunoștiință de Carmen Țurlea, una dintre cele mai bune voleibaliste din lume sau de Cosmin Radu, care este un poloist de excepție. Un alt exemplu pe care pot să vi-l dau este Marian Cozma despre care s-a scris mai mult după ce a încetat din viață, deși cu șase luni înaintea tragicului eveniment câștigase cupa EHF cu Vesprem”

Roxana Bacșiș / www.lapsiholog.com / Februarie 2016

 

Foto: Facebook UVT Agroland Timișoara