BC Timișoara și Timba Timișoara se întâlnesc în prima ligă de baschet masculin, miercuri, 1 noiembrie, într-o partidă restantă din prima etapă a Ligii Naționale. Duelul timișorean se reînnoadă după ce a avut șase episoade între 14 decembrie 2012 și 18 ianuarie 2015.

Partida dintre ”lei” și ”urși” ar fi trebuit să aibă loc în runda primă, dar la acea vreme sala Constantin Jude a găzduit un concurs de scrimă, astfel că formațiile au decis, cu acordul FRB, să se înfrunte în prima zi a lui noiembrie. 

”Este bine că avem un moral bun și sunt convins că va fi un meci foarte dificil. Faptul că ei au pierdut în cea mai recentă etapă nu reflectă valoarea reală a echipei. Își doresc o primă victorie și știu că va fi un meci foarte disputat.  Eu știu că noi avem atuuri și vom încerca să le valorificăm. Ei, probabil, vin cu o dorință foarte mare de victorie, fiindcă au nevoie de prima victorie în campionat. Sunt o echipă atletică, o echipă cu individualități remarcabile, care deși nu au avut rezultate foarte bune, s-au evidențiat în statistică. Au o energie bună și agresivitate în general”

Tudor Costescu

Alb-violeții au câștigat toate cele șase dispute anterioare: cea mai echilibrată a fost la 23 martie 2013 (Timba – BCT 88-91), iar diferența cea mai mare s-a consemnat la 23 martie 2014 (BCT – Timba 103-58).

Invitata noastră pentru aruncarea simbolică de start este voleibalista Roxana Bacșiș, o internațională venită la Agroland Timișoara înaintea acesui sezon 2017/2018. 

 

Foto: Andreea Vlase