Echipa noastră a învins concitadina Timba Timișoara, în meciul restant din prima etapă a Ligii Naționale. Problema învingătoarei nu s-a pus niciun moment: alb-violeții au condus 39 de minute și 10 secunde, adică de la marcarea primului coș până la final.

Diferența maximă, 35 de puncte (79-44) s-a consemnat în primele secvențe din sfertul al patrulea. Până la final, antrenorii Tudor Costescu – Nenad ”Șone” Markovic și Cristian Bota au folosit toți cei 12 jucători de pe foaia de arbitraj, inclusiv juniorii Bogdan Penciu și Cristian Mocrițchi. 

BC SCM Timișoara – Timba 101-76 (24-11, 21-15, 30-18, 26-32)

BCT, cinci de start: Tohătan 3 puncte, 6 pase decisive, Jordan Burgess 3 puncte, 11 recuperări, Mladen Jeremic 25 puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive, Komatina 6 puncte, 4 recuperări, Drăgușin 9 puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive. Veniți de pe bancă: Calotă 17 puncte, 4 pase decisive, Diaz 15 puncte, 5 recuperări, 3 pase decisive, Păun 13 puncte, Mijajlovic 6 puncte, 4 pase decisive, Tudor Gheorghe 4 puncte, Penciu, Mocrițchi. 

Timba: Pavlovic 18 puncte, 3 recuperări

”Este o victorie importantă. A fost un meci important. Repet ce am înaintea partidei: Timba e o echipă cu un potențial deosebit și nu mă așteptam la un meci ușor. Mă bucur că băieții au fost conectați la miza jocului și am reușit să menținem această formă sportivă și nivelul de concentrare constant în ultimele șapte-opt zile și pe care ne dorim să-l menținem până la intrarea în pauza competițională pentru meciurile echipei naționale. Timba e o echipă care excelează la recuperări și am urmărit să le oprim mai ales a doua șansă la recuperările offensive și, după cum se vede în statistică, am reușit. Meciul ni l-am făcut noi ușor, pentru că băieții au răspuns exact așa cum ne-am așteptat. Nu cred că a fost un meci ușor dacă ne uităm la minutele titularilor, la realizările noastre și ale lor. Poate diferența de scor lasă impresia că am avut un meci facil, dar efort a fost, transpirație a fost, hotărâre a fost și mă bucur că am tratat meciul cu toată seriozitatea”

Tudor Costescu, antrenorul BC SCM

Aceasta este a treia victorie consecutivă a echipei noastre, din patru jocuri, victorie ce o duce pe locul al treilea în Liga Națională, condusă de un pluton de șapte echipe cu câte șapte puncte. Sâmbătă, ”Leii din Banat” joacă tot acasă, de la ora 18,00, cu Politehnica Iași, la sala Constantin Jude.