Echipa noastră a suferit a doua înfrângere în actuala ediție a Ligii Naționale, pe terenul fostei vicecampioane, BC Mureș Tg. Mureș. Primul sfert a fost echlibrat, apoi într-al doilea bănățenii au suferit pe faza ofensivă și au intrat la vestiare cu -12 (36-48), dar a fost și -14.

Violeții au anulat avantajul alb-albaștrilor în sfertul cu numărul trei, astfel că ultimele zece minute au pornit de la egalitate (61-61). Mureșenii, prezenți foarte des la linia de aruncări libere, s-au desprins în ultimele secvențe și au învins. Formația gazdă a beneficiat în total de 24 de aruncări libere, față de numai 11 ale vizitatorilor. 

Mureș Tg. Mureș - BC SCM Timișoara 81-75 (24-24, 24-12, 13-25, 20-14)

BCT: Komatina 18 puncte, 4 recuperări, Jeremic 13 puncte, 7 recuperări, 4 pase decisive, Mijajlovic 11 puncte, 3 pase decisive, Diaz 11 puncte, Popa Calotă 7 puncte, 3 recuperări, Drăgușin 6 puncte, 7 recuperări, 3 pase decisive, T. Gheorghe 4 puncte, Păun 3 puncte, Burdgess 2 puncte, 3 recuperări, Tohătan. 

Mureș: Pita 27 puncte

Drăgușin și Calotă au părăsit terenul cu cinci greșeli personale, în vreme ce mureșenii nu au avut niciun eliminat. Înfrângerea de la Tg. Mureș pune capăt unei serii de patru victorii consecutive ale formației noastre. 

”Este o înfrângere usturătoare, care nu ne cade deloc bine. Avem și noi partea noastră de vină, pentru că în sfertul al doilea am căzut complet, dar în sfertul al treilea ne-am arătat adevărata față, după care am fost depășiți într-un sfert al patrulea în care nu am beneficiat de nici măcar o aruncare liberă. Apărarea nu a funcționat bine și e păcat că nu am reușit să ne menținem forma bună. Sper ca în pauza ce urmează să ne pregătim bine pentru meciurile care urmează”

antrenorul BCT, Tudor Costescu

Campionatul se întrerupe pentru două meciuri ale naționalei de seniori a României.

Foto: Youtube FR Baschet