Echipa secundă a clubului nostru a obținut o nouă victorie în Liga I, în fața unei echipe cu pretenții la promovarea în elită, ACS Tg Jiu. Gruparea gorjeană este continuatoarea Energiei Tg Jiu, fostă câștigătoare a Cupei României.

BC SCM 2 Timișoara s-a desprins încă după primul sfert (17-7) și conducea cu 42-25, la pauza mare. În cele din urmă, ”violeții mici” s-au impus cu 79-68, după ce în sfertul al treilea a fost egalitate (22-22), iar în ultimul vizitatorii au mai redus din diferență (15-21).

“Obiectivul echipei noastre este cel pe care l-am avut și sezonul precedent, adică promovarea și formarea ca jucători a tinerilor talentați și obținerea celor mai bune rezultate posibile în aceste condiții. Sezonul trecut am avut succes în ambele planuri: am încheiat competiția echipelor satelit pe locul al patrulea, iar Bogdan Penciu a făcut un salt valoric remarcabil. De altfel, el a și semnat cu prima echipă la numai 16 ani. În campionatul 2016/2017, am jucat aproape numai cu baschetbaliști sub 18 ani, iar acum am păstrat o parte a băieților născuți în 1999 și care au arătat că au posibilități de salt valoric, alături de care se vor afla juniori din 2000 și 2001. Cei mai mulți dintre cei născuți în 2001 sunt jucători crescuți la Academia noastră sau cei care se antrenează în paralel la CSS Bega și la Academie. Sper ca toți jucătorii care au dovedit potențial, sezonul trecut, să-l valorifice, să-l transforme într-un joc bun pe teren, în folosul echipei. Avem o grupă dificilă, cu echipe care au jucat în Liga Națională, Mediaș și Tg. Jiu,cu o formație foarte ambițioasă, cea din Sighetu Marmației, și cu alte două grupări satelit, cele de la Oradea și de la Timba. Ne așteaptă meciuri tari, dar asta înseamnă tot atâtea ocazii de a arăta progresele pe care le-am făcut, atât ca echipa, cât și individual. În presezon, am avut un turneu în Serbia și câte cinci antrenamente pe săptămână, deși mi-aș fi dorit să facem mai multe, dar în Timișoara, nu este ușor să găsești o sală bună pentru baschet, în care să te antrenezi. Am lucrat din greu la ședințele de pregătire și sper ca asta să se vadă pe teren, la meciurile oficiale”
Radenko Toroman, antrenor BC SCM 2 Timișoara

Toate rezultatele BC SCM 2 și programul echipei secunde le găsiți la secțiunea de specialitate a site-ului nostru. Următorul meci pentru trupa lui Toroman va fi duminică, 19  noiembrie, de la ora 13,00, acasă, cu CSM CSU 2 Oradea.