Una dintre cele mai interesante partide ale etapei a VII-a din Liga Națională de baschet masculin se joacă la sala Constantin Jude din Timișoara chiar de Ziua Națională a României. Vineri, 1 Decembrie, de la 17.15, echipa noastră întâlnește vicecampioana Steaua București. 

”Steaua este un adversar dificil, o echipă puternică, având baschetbaliști foarte atletici și o organizare foarte bună a jocului. O să fie un meci greu, dar sper să capacităm echipa spre maximum. Avem șansele noastre să câștigăm”
Tudor Costescu, antrenorul BC SCM Timișoara
 

Campionatul se reia după meciurile echipei naționale de seniori, ce a evoluat în preliminariile Campionatului Mondial. Tricolorii au pierdut în Italia (70-75), dar au învins Olanda (75-68, la Cluj), la debutul noului selecționer, macedoneanul Zare Markovski. 

Violeții au avut un jucător convocat, Lucas Tohătan, în vreme ce steliștii au trimis doi oameni la națională, Georges Darwiche și Cătălin Baciu. Juniorul nostru de 18 ani, Lucas Tohătan, a revenit de la națională înaintea partidelor cu Italia și Olanda: el a suferit o contuzie la umăr și încă acuză unele dureri. ”Fereastra” de campionat pentru meciuri inter-țări este o noutate, iar antrenorii sunt puși în situația de a gestiona o perioadă de trei săptămâni fără meciuri oficiale. O astfel de pauză va fi și în februarie 2018.

BC SCM a disputat un joc de verificare pe terenul prim-divizionarei maghiare Szedeak Szeged (locul al IV-lea), câștigat cu 99-87. Gruparea din Szeged este pregătită de Andjelko Mandic, fost antrenor la SCMU Craiova și jucător la CSM Oradea, și ne-a fost adversar și la turneul din septembrie, de la Kecskemet. 

”Absolut, pauza aceasta poate avea o influență asupra jucătorilor. De aceea am și dorit să jucăm un meci amical, pe care l-am și avut la Szeged. Este greu să menții concentrarea jucătorilor fără meciuri și fără competitivitate, orice ai face la antrenament. Pe de altă parte, reglarea formei sportive e un lucru destul de dificil, după o perioadă atât de lungă. Pregătirea fizică este, de asemenea, un aspect important; sunt mulți factori de care trebuie să ții cont și nu sunt mulți antrenori care au experiență să gestioneze o asemenea situație”
Tudor Costescu, antrenorul BC SCM Timișoara
 

Timișoara și Steaua au câte zece puncte în ierarhia LNBM, rezultate din patru victorii și două înfrângeri. Bucureștenii posedă un coșaveraj de 531:454, în vreme ce echipa noastră a marcat 535 de puncte (89.2/meci) și a primit 443 (73.8/meci). Grupul echipelor care au zece puncte și împart pozițiile 3-7 din clasament este completat de CSU Sibiu, Phoenix Galați și CSM Oradea. Pe primele două locuri, cu câte 11 puncte, se află U BT Cluj și BCMU FC Argeș Pitești. 

În apropierea sărbătorilor de iarnă, spectatorii sunt invitați să vină la sală cu dulciuri, fructe, jucării și cărți, pe care să le doneze. Jucătorii echipei noastre le vor oferi apoi copiilor de la Școala Gimnazială nr. 1 din Timișoara, în cadrul acțiunii ”Fii Moș Nicolae”.