BC SCM Timișoara continuă să rămână neînvinsă pe teren propriu în actuala ediție a Ligii Naționale, după ce în această seară a depășit vicecampioana Steaua, cu 86-83, în etapa a VII-a.  

Băieții noștri au condus vreme de 35 de minute și 52 de secunde, chiar și la 12 puncte, diferență înregistrată la pauza mare (50-38) și înaintea ultimului sfert (70-58), dar au avut emoții pe final de meci, când steliștii au venit la două puncte, 85-83, și apoi, câteva secunde mai târziu, la scorul de 86-83, la ultima posesie, când Taylor a ratat aruncarea de trei puncte, cu care ar fi egalat. 

”Consider că este o victorie pe care am meritat-o, având în vedere că am condus mult timp. Poate pe final am avut puțin noroc, dar în măsura în care am avut și ghinion în atac, deci cred că lucrurile au fost compensate. Vreau să-mi felicit în mod special jucătorii pentru mobilizare și pentru spiritul de luptă. Cred că e un succes de care aveam nevoie și după o asemenea pauză și după un meci mai puțin bun la Tg. Mureș”
Tudor Costescu, antrenorul BC SCM Timișoara

 

Un moment de neglijență s-a petrecut în sferul al doilea: Steaua a evoluat cateva secunde fără jucător român. Partida s-a oprit și s-a acordat fault tehnic, ceea ce a dus la desprinderea alb-violeților. Dacă greșeala nu ar fi fost sesizată în timpul jocului, Steaua ar fi pierdut cu 20-0, în condițiile în care Timisoara ar fi cerut aceasta la maximum 24 de ore dupa partidă. Antrenorul nostru, Tudor Costescu, spune că nu-și dorea acest lucru, mai ales că Steaua nu ar fi primit în acest caz nici punctul cu care echipele de baschet sunt răsplătite chiar dacă pierd un meci. 

Echipa noastră acumulează acum 12 puncte și trece provizoriu pe locul I în Liga Națională. Violeții vor juca etapa viitoare cu o altă formație care a terminat sezonul precedent pe podium, CSM CSU Oradea. Partida va avea loc luni, 11 decembrie, de la ora 18,00, în sala Antonio Alexe din orașul de pe Crișul Repede. 

 

BC SCM Timișoara - CSM Steaua Eximbank București 86-83 (24-20, 26-18, 20-20, 16-25)

BCT: Diaz 22 puncte, 5 recuperări, 2 intercepții, Mijajlovic 21 puncte, 5 pase decisive, 4 recuperări, Komatina 15 puncte, 5 recuperări, Calotă 8 puncte, Ionuț Drăgușin 7 puncte, 9 recuperări, Jeremic 7 puncte, 5 pase decisive, Burgess 4 puncte, 6 recuperări, Păun 2 puncte. 

Steaua: Taylor 24 puncte.

Recuperări: 37-27. Pase decisive: 19-14.