Băieții în violet au revenit la Oradea, după sfertul de final al campionatului precedent. BCT pierduse acolo două partide foarte echilibrate și a fost eliminată, dar acum balanța a înclinat în partea Leilor din Banat.

După un start ”diesel” (5-0 pentru gazde, min. 3), echipa noastră a dat semnalul cursei de urmărire și a egalat în primul minut din sfertul secund, 21-21, cu un coș de trei puncte. Au urmat câteva minute de echilibru, iar apoi – cu un joc bun ”la perimetru” al lui Jeremic și o evoluție solidă sub panou a lui Diaz - alb-violeții s-au desprins la cinci puncte, la jumătatea partidei (47-42).

Bihorenii au întors rezultatul cu un run de 6-0 (48-47), însă  băieții noștri au găsit replica și și-au extins avantajul, la finele a trei sferturi (68-60). Totuși, în această a treia secvență, fundașii Calotă și Mijajlovic au acumulat câte 4 greșeli personale. 

Un al treilea fundaș, Tudor Gheorghe, a ajuns la cinci greșeli în sfertul ultim, dar chiar și așa, trupa viola s-a detașat la 12 puncte (74-62), pentru a se impune pe un final de aruncări libere și a trece pe primul loc în clasament. 

”Este o victorie importantă care ne dă un plus de moral. Am arătat atitudine și consistență în evoluție, chiar dacă nu a fost un joc plăcut ochiului. Important este că ne-am impus, că am știut ce să facem ca să ieșim învingători. Le mulțumesc băieților pentru devotament și implicare. Sunt convins că succesul ne dă încredere pentru partidele următoare, când va trebui să confirmăm cele demonstrate astăzi”
Tudor Costescu, antrenorul BC SCMT

 

CSM CSU Oradea - BC SCM Timișoara 81-87 (21-18, 21-29, 18-19, 21-19)

BCT: Jeremic 30 puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive, Diaz 19 puncte, 7 recuperări, Mijajlovic 14 puncte, 6 pase decisive, 2 recuperări, Tudor Gheorghe 6 puncte, Popa Calotă 5 puncte, 7 recuperări, 3 pase decisive, Burgess 5 puncte, Komatina 4 puncte, 4 recuperări, 2 pase decisive, Drăgușin 4 puncte, 3 recuperări, Tohătan. 

Oradea: Trotter 19 puncte, 5 pase decisive

Formația noastră a dominat partida la recuperări (29-21) și la aruncările de trei puncte (10/16-6/16). Mladen Jeremic a avut procentaj 100% la ”trițe”, 5/5.

Succesul ne aduce în grupul de patru echipe cu câte 14 puncte, care conduce clasamentul Ligii Naționale.