”Am controlat 70 din 80 de minute”, aceasta era declarația antrenorului nostru, Tudor Costescu, după precedenta deplasare la Oradea. Se întâmpla în aprilie, când BCT pierdea ambele meciuri din sferturile de finală ale Ligii Naționale, deși a condus bună parte din timp, în fiecare dintre ele (66-74, 81-85). 

”Mă bucur că am recuperat mai mult decât Oradea, mă bucur că am avut oarece luciditate în jocul pozițional, poate cu excepția câtorva atacuri împotriva zonei. Eu mi-aș fi dorit să jucăm mult mai repede, dar câștigând nu pot decât să mă mulțumit că am jucat ”cinci la cinci” cu mai multă luciditate. Am reușit, de asemenea, să le oprim aruncările de trei puncte, la care excelează și pentru care au jucători buni. Per total, recuperările și luciditatea în anumite momente ne-au ajutat mult, ca și faptul că nu am făcut unele greșeli pe care le făceam în finalurile mai strânse și ne costau”
Tudor Costescu, antrenorul BC SCM Timișoara

 

Acum, în decembrie 2017, scorul a semănat cu cel din anteriorul meci, dar a pus victoria în dreptul alb-violeților, 87-81. Și de această dată, gruparea de pe Bega a condus mai mult de jumătate din timpul de joc, fără a scăpa de emoțiile finalului. Numai că, acum, Timișoara a păstrat avantajul până la ultima sirenă și a câștigat a șasea oară în cele opt etape scurse din Liga Națională. 

 

Căpitanul, a cincea oară cu prefix 3

Mladen Jeremic a totalizat 30 de puncte în această partidă. Coșgeterul sezonul precedent al Ligii Naționale a avut procentaj 100% (5/5) la aruncările de trei puncte și 71% (5/7) la cele de două puncte. Sârbul care luna viitoare va împlini 30 de ani a fost jucătorul cel mai mult folosit de staff-ul tehnic – 37 minute și 24 secunde - și cel mai des faultat, de șapte ori. 

Jeremic este la al cincilea meci cu cel puțin 30 de puncte, de când îmbracă maioul BC Timișoara:

31 puncte, 27 februarie 2016, BCT – Gaz Metan Mediaș, Liga Națională

31 puncte, 5 octombrie 2016, Olimpic Baia Mare – BCT, Cupa României

36 puncte, 9 decembrie 2016, U BT Cluj – BCT, Liga Națională

33 puncte, 18 martie 2017, BCT – BCMU Pitești, Liga Națională

30 puncte, 11 decembrie 2017, CSM Oradea, BCT, Liga Națională

Pentru sezonul trecut, "Jerry" deține recordul de puncte marcate într-un singur meci, atât în Liga Națională, cât și în Cupa României (meciurile cu caractere îngroșate).