Etapa a IX-a a Ligii Naționale programează o deplasare foarte lungă pentru echipa noastră. Leii din Banat au mers la Galați, pentru partida cu o altă fruntașă a clasamentului, Phoenix. Meciul va avea loc sâmbătă, de la ora 19,00. 

"Ne dorim să legăm a treia victorie, dar va fi un meci dificil, la fel de dificil precum cele cu Steaua și Oradea. Avem probleme de efectiv, dar sper să îl putem reface pe Diaz, până la ora meciului. Phoenix dezvoltă un baschet foarte bun acasă, are o rotație de șapte străini, ceea ce le oferă intensitate. În plus, Galațiul joacă agresiv și poate pune probleme oricărei echipe”
Tudor Costescu, antrenorul BCT

 

Aceasta este a doua deplasare consecutivă a alb-violeților. Înfruntarea poate fi urmărită pe noul canal YouTube al Federației Române de Baschet, FRB TV.
BC SCM Timișoara și Phoenix Galați fac parte din grupul de patru echipe care adună câte 14 puncte și ocupă primele patru poziții ale clasamentului. Echipa noastră are coșaveraj 708:607, iar trupa de la Dunăre înregistrează un raport puncte marcate:puncte primate de 629:583.