Echipa noastră a reușit a treia victorie consecutivă și a doua în deplasare, după un meci pe care l-a dominat cu începere din sfertul al doilea. Alb-violeții s-au impus pe terenul formației Phoenix Galați cu care se aflau la egalitate de puncte înaintea rundei, în grupul celor patru formații aflate în fruntea clasamentului, cu câte 14 puncte. 

”A fost un meci foarte greu, dar anticipam că așa va fi, dar este important că ne-am impus. Pe hârtie poate părea un succes ceva mai facil, însă Galațiul este un teren foarte greu, unde doar o echipă a mai reușit să se impună, sezonul acesta. Impresia aceasta vine din faptul că ne-am făcut foarte, foarte bine treaba. Sunt foarte mulțumit de modul cum echipa începe să reacționeze. Îmi pare rău că am avut unele moment de ezitare în ultimele minute, ceea ce a făcut ca diferența să scadă, dar victoria nu a fost pusă în pericol niciun moment. Constanța noastră în faza de atac, dar mai ales în apărare, unde le-am oprit de cele mai multe ori cu succes principalele arme ofensive, a făcut să ne desprindem în sfertul al doilea și apoi să controlăm meciul”
Tudor Costescu, antrenorul BCT
 

La Galați, doar primul sfert a fost echilibrat, și acela câștigat de echipa noastră. Avantajul ferm al violeților s-a creat încă din prima parte a sfertului secund și apoi s-a consolidat până la o diferență de 20 de puncte – 77-57, min. 35. Pe final, distanța s-a redus la jumătate și ne-a adus a treia victorie externă în ediția 2016/2017 a Ligii Naționale.

Phoenix Galați - BC SCM Timișoara 73-83 (26-28, 8-18, 16–23, 23-14)

BCT: Jeremic, cu 18 puncte, 7 recuperări, 4 pase decisive, Komatina 16 puncte, 3 recuperări, Burgess 13 puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive, 2 intercepții, Drăgușin 10 puncte, 5 recuperări, Mijajlovic 8 puncte, 4 recuperări,3 pase decisive, Calotă 7 puncte, Diaz 6 puncte, Tohătan 5 puncte, Tudor Gheorghe 2 pase decisive

Galați: Rundles, Kalve, câte 19 puncte

Timișoara a avut din nou procentaj de peste 50% la aruncările de trei puncte - 54%, 7/13. Un interviu AUDIO pe larg cu antrenorul Tudor Costescu puteți asculta pe CANALUL SOUND CLOUD al clubului nostru. 

Luni, BC SCM Timișoara se impusese la Oradea, 87-81, pe terenul fostei campioane, CSM. Băieții noștri mai joacă două partide anul acesta, ambele acasă:

- joi, 21 decembrie, cu SCMU Craiova, de la ora 19,30

- miercuri, 27 decembrie, cu campioana U BT Cluj, de la ora 18,00. 

 

Foto: Facebook CSM Oradea